19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAvocatul familie Melencu ar putea fi acuzat de obstrucționarea justiției

Avocatul familie Melencu ar putea fi acuzat de obstrucționarea justiției

Procurorii DIICOT l-ar putea pune sub acuzare pentru obstrucționarea Justiției pe Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, au declarat anterior pentru G4media.ro surse judiciare. Avocatul este cel care ar fi inoculat familiei Melencu ideea potrivit căreia procurorii DIICOT vor să preleveze probe biologice de la mama Luizei ca să le ”planteze” apoi pe rămășițele găsite în liziera de lângă Caracal și despre care suspectul Gheorghe Dincă susține că ar aparține Luizei.

Mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută din luna aprilie și care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă, spune că a acceptat să-i fie recoltate probe biologice.

„După îndelungi discuții cu familia, am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibiliăți materiale”, a declarat sâmbătă mama Luzei Melencu într-o intervenție telefonică într-o intervenție telefonică la Antena 3.

NML a eșuat în încercarea de a extrage probe ADN din resturile umane din pricina faptului că erau foarte arse. Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au trimis resturile osoase în SUA, la FBI, pentru a realiza o nouă expertiză ADN, de această dată mitocondrial (care stabilește filiația maternă).

Potrivit unor surse judiciare, specialiștii FBI au solicitat DIICOT noi probe biologice de comparație de la mama Luizei. E vorba de mostre de salivă ce vor fi prelevate de la femeie prin periaj bucal. Aceleași surse au explicat G4media.ro că au mai fost prelevate o dată probe de salivă de la mama Luizei, însă aceste probe au fost folosite la INML și apoi au fost distruse, conform procedurii. Prin urmare, acum este nevoie de noi probe de salivă de la mama fetei pentru a fi trimise la FBI.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă