14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAvocatul lui Dragnea susține că acesta a stat nevinovat în penitenciar

Avocatul lui Dragnea susține că acesta a stat nevinovat în penitenciar

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat, marţi, la ieşirea din sala de judecată, că a formulat recurs n casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat.

”Am susţinut şi susţin cu tărie acest recurs în casaţie. Cosider în continuare că, în niciun caz, textul de lege care se presupune că ar fi fost încălcat de doamna Alesu, în caltate de actor al infracţiunii abuzului în seriviciu, nu prevede o oblgaţie pe care aceasta să o fi încălcat, nu dispune cu privire la o conduită pe care aceasta să o fi avut la acel oment. Ori, dacă nu există o faptă care să fie incriminată de legea penală, este evident că nu poate fi reţinută în sarcina acesteia săvârşirea infracţiunii şi, cu atât mai puţin, să se reţină în sarcina domnului Dragnea instigarea la săvârşirea unei asemenea infracţiuni”, a declarat, marţi, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

Întrebată de ce a formulat recusrul în casaţie, avocatul a precizat: ”Instanţa a reinterpretat textul de lege. Acesta este şi motivul pentru care am formulat recursul în casaţie, tocmai pentru că, în opinia noatră, s-a aplicat în od greşit legea, în mod răsturnat”.

Flavia Teodosiu a precizat că admiterea recursului în casaţie ar arăta cu certitudine că Livu Dragnea a stat nevinovat în penitenciar.

Întrebată dacă Liviu Dragnea ar putea ieşit în cursul acestei zile din închisoare, dacă seadmite cererea, Flavia Teodosiu a spus: ”Vedem”.

Referitor la refuzul fostului lider al PSD de a plăti prejudiciul din dosar, Flavia Teodosiu a spus: ”S-a considerat nevinovat şi nu a dorit să achite un prejudiciu”.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea – aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman – a fost din nou marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde este judecat recursul în casaţie prin care el încearcă să obţină rejudecarea acestui dosar.  

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă