15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBilanț de 15 ani la DIICOT: 105.000 de dosare și peste 48.000...

Bilanț de 15 ani la DIICOT: 105.000 de dosare și peste 48.000 de persoane trimise în judecată

Totodată, în urma acţiunilor făcute de procurorii DIICOT, au fost confiscate peste 8,7 tone de heroină/ cocaină şi 12,69 tone de cannabis/ rezină de cannabis.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada 2004 – 2019 DIICOT a soluţionat în total 105.868 de cazuri, din care 15.250 s-a finalizat prin rechizitoriu, iar 2.022 prin acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Astfel, au fost trimise în judecată 48.903 persoane, din care 21.029 în stare de arest preventiv.

Totodată, au fost luate măsuri asigurătorii în valoare de 6.721.757.271 de lei.

În ceea ce priveşte cantitatea de droguri confiscată în perioada menţionată, este vorba despre 8,73 tone de heroină/ cocaină, de 12,69 tone de cannabis/ rezină de cannabis, 1.064.565 de bucăţi de droguri sintetice (comprimate Ecstasy, LSD şi altele), precum şi nouă tone de precursori.

Conform DIICOT, rata achitărilor şi restituirilor de cauze este sub media Ministerului Public – 3%.

Pentru destructurarea grupurilor organizate transfrontaliere, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au intensificat cooperarea judiciară internaţională cu autorităţile judiciare străine şi au desfăşurat activităţi în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi terorismului în colaborare cu autorităţile din 84 de state.

“În toţi aceşti ani procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au avut ca obiectiv permanent combaterea criminalităţii organizate şi a terorismului, apărarea ordinii de drept, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, în condiţii de credibilitate şi corectitudine, cu respectarea dispoziţiilor legii”, arată DIICOT.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă