23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBolcaș despre dosarul lui Iohannis: "Nimeni nu va îndrăzni să finalizeze o...

Bolcaș despre dosarul lui Iohannis: “Nimeni nu va îndrăzni să finalizeze o astfel de anchetă”

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au dosar penal. Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, juridic, ce înseamnă acest lucru.

”Lumea Justiției” a depus o plângere la DNA cu privire la banii luați de familia Iohannis pe casele din Sibiu. DNA a declinat ancheta către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat pentru DCNews următoarele: 

”Conform unei decizii a CCR președintele se bucură și de imunitate de anchetă. În acest condiții, împotriva sa nu se poate declanșa vreo anchetă, dar împotriva soției sale, care este realmente factorul principal al acestui beneficiu pe care l-au avut soții Iohannis se pot desfășura acte de urmărire penală în primul rând pentru folosirea unui înscris despre care știau că este falsificat. Obținerea unor foloase de pe urma unui înscris folosit despre carte știau că este falsificat intră în sfera altor infracțiuni. Din acest punct de vedere e normal ca ancheta să se desfășoare în limitele competențele care trebuie stabilite. 

Doamna Carmen Iohannis, denumită de presă pompos prima doamnă a României nu are niciun fel de titulatură oficială în afară de profesoară la un liceu din provincie. Astfel încât persoana domniei sale nu atrage nicio competență. 

Pericolul e mai mult teoretic. În conjuctura actuală, când toată lumea încearcă să-și salveze pielea, nimeni nu va îndrăzni să finalizeze o astfel de anchetă”. 

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă