8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCristi Borcea a fost eliberat condiționat

Cristi Borcea a fost eliberat condiționat

Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a fost eliberat condiţionat din penitenciar, la nouă luni de la condamnarea în dosarul retrocedării plajelor, în care au mai fost condamnaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Cristian Borcea a părăsit penitenciarul Jilava miercuri seară, el spunându-le jurnaliştilor că merge acasă.

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, să respingă contestaţia făcută de DNA la decizia din septembrie a instanţei, potrivit căreia Borcea poate fi eliberat condiţionat.

Borcea a fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 6 luni în cele două dosare, din care 5 ani și o lună a stat în penitenciar.

Dacă ce instanța i-a admis definitiv cererea de liberare condiționată, Borcea va executa restul pedepsei în libertate, urmând să fie supravegheat de un ofițer de probațiune până la executarea integrală a pedepsei.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 11 septembrie, că Borcea poate fi eliberat condiționat. Decizia a fost însă contestată de procurorii DNA, care au cerut ca Borcea să execute în continuare pedeapsa în penitenciar, pentru că nu a dat dovadă de ”stăruința în muncă și reeducare”.

La începutul lunii octombrie, Cristian Borcea a primit de la Penitenciarul Jilava o permisie pentru ”bună purtare” și a stat 5 zile alături de familie.

Cristi Borcea a mai fost eliberat condiționat în iulie 2018, după ce a executat 4 ani și 4 luni din pedeapsa de 6 ani și 4 luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul finanțator al clubului de fotbal Dinamo a fost reîncarcerat pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.
Citeşte întreaga ştire: Cristi Borcea a fost eliberat din închisoare, la nouă luni de la reîncarcerare.

Cele mai citite

România va avea un nou stadion ultramodern! Primarul a anunțat începerea studiului de fezabilitate

Finalista Cupei României, Oțelul Galați, va avea un stadion nou. Anunțul a fost făcut de primarul oraşului, Ionuţ Pecheanu, care a anunțat începerea studiului...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...

TikTok Lite ar putea fi suspendat în Europa, spun autoritățile de reglementare din UE

O caracteristică cheie a noii aplicații TikTok, TikTok Lite, ar putea fi suspendată în Uniunea Europeană dacă oficialii companiei nu aduc argumente cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă