13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDe ce a trimis DIICOT dosarul Caracal la Parchetul General?

De ce a trimis DIICOT dosarul Caracal la Parchetul General?

DIICOT a trimis luni la Pachetul General rechizitoriul din dosarul Caracal pentru verificare și confirmarea soluției, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a constituit ”un colectiv de procurori” care va examina dosarul și va face propuneri pe care se va fundamenta decizia sa legată de eventuala trimitere la instanță a rechizitoriului.

Comunicatul oficial al DIICOT:

În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.
În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă