15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFostul șef al CJ Timiș Constantin Ostaficiuc, trei ani cu suspendare în...

Fostul șef al CJ Timiș Constantin Ostaficiuc, trei ani cu suspendare în dosarul Poli Timișoara

Decizia este definitivă şi a fost pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, după ce prima instanţă îl condamnase pe Ostaficiuc la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Lui Ostaficiuc i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de doi ani. El mai trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii, neremunerată, timp de 60 de zile lucrătoare, la Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

Tot trei ani cu suspendare au mai primit fostul secretar al judeţului Timiş Petrişor Nădăştean, Răzvan Hrenoschi şi Dan Cionvică, foşti directori în cadrul CJ Timiş, dar şi fostul preşedinte al clubului de fotbal Poli Timişoara Gheorghe Chivorchian. Ioan Negrei şi Ioan Liviu Roşca, persoane din fosta conducere a clubului Poli Timişoara, patronat de Marian Iancu, au primit, de asemenea, câte trei ani de închisoare cu suspendare.

În primă instanţă au fost condamnaţi la trei ani cu suspendare Petrişor Nădăştean, Răzvan Hrenoschi şi Sabin Dan Cionvică. Fostul director al clubului patronat de Marian Iancu, Gheorghe Chivorchian, a fost condamant în primă instanţă la trei ani şi zece luni cu executare, iar Ion Negrei şi Liviu Roşca, mebri în conducerea clubului au primit în primă instanţă câte trei ani şi nouă luni cu executare.

Inculpaţii în acest dosar trebuie să plătească şi sume mari de bani, pentru acoperirea prejudiciului. ”(…) obligă în solidar inculpaţii Ostaficiuc Constantin şi Nădăştean Ioan Petrişor şi partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timişoara SA la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Mihuţ Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 6.300.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Roşca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Borza Petru pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Pepa Daniela Octavia pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii despăgubiri civile către partea civilă Consiliul Judeţean Timiş”, se arată în sentinţa magistraţilor Curţii de Apel Timişoara.

Constantin Ostaficiuc şi alte persoane din cadrul CJ Timiş şi din conducerea clubului de fotbal au fost trimişi în judecată de procurorii DNA care îi acuzau că în perioada 2008-2011, profitând de funcţiile pe care le aveau, au dispus abuziv şi ilegal plata din bugetul judeţului Timiş a sumei de 9.950.000 de lei către S.C. Politehnica Timişoara S.A., condusă pe atunci de Marian Iancu.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă