14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInspecția Judiciară o cercetează pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru abateri...

Inspecția Judiciară o cercetează pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru abateri disciplinare

Una dintre cele trei abateri disciplinare de care este învinuită Laura Codruța Kovesi se referă la o ședință pe care ea a avut-o cu procurorii DNA din Secția a II-a – cea de infracțiuni asimilate celor de corupție.

Ședința ar fi avut loc în februarie 2017 iar ulterior, în iunie 2017, conținutul unor discuții din acea ședință au apărut în presă.

În acele dezvăluiri, despre Kovesi se spune că i s-a adresat unui procuror care ancheta retrocedări ilegale de imobile naționalizate la Timișoara, cu următoarele cuvinte: “Să decapăm până ajungem la premier”.

Aluzia ar fi fost la fostul premier Sorin Grindeanu, care la data comiterii faptelor era viceprimar la Timișoara.

Despre acele înregistrări, procurorul șef Kovesi a spus că nu sunt reale ci că “i s-au pus cuvinte în gură”.

Un alt reproș adus Laurei Codruța Kovesi și cercetat acum de Inspecția Judiciară este că șefa DNA s-ar fi adresat unor procurori din subordine în termeni denigratori. Adresarea s-ar fi făcut în cadrul unui mesaj e-mail.

În urma acestui mesaj, șefa DNA este acuzată de “atitudine nedemnă”.

Concluziile anchetei derulate de Inspecția Judiciară asupra șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, urmează a fi prezentate Secției pentru Procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Dacă șefa DNA va fi găsită vinovată de aceste acuzații, sancțiunile împotriva ei ar putea însemna nu doar destituirea din funcția de procuror-șef al DNA, ci ar putea merge până la excluderea din magistratură.

Amintim că, în ultimele săptămâni, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a sugerat de mai multe ori, în declarațiile sale, că s-a decis să-i propună președintelui Iohannis eliberarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă