19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInspectoarea care a anchetat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, este cercetată...

Inspectoarea care a anchetat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, este cercetată disciplinar

Elena Rădescu este cercetată chiar de colegii ei din cadrul Inspecţiei Judiciare.

Potrivit comunicatului IJ, procuroarea Rădescu este cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară “după ce ar fi adoptat o conduită contrară demnităţii şi prestigiului funcţiei” şi ar fi încălcat procedura regulamentară discutând cu procurorul-şef al DNA fără ca în prealabil să înştiinţeze conducerea Inspecţiei Judiciare.

Astfel, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de inspectorul judiciar Elena Rădescu, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera a)(1) şi litera m)(2) teza a II-a din Legea numărul 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

“În ceea ce priveşte abaterea disciplinară prevăzută de articolul 99 litera a), s-a reţinut că inspectorul judiciar cercetat disciplinar a adoptat o conduită contrară demnităţii şi prestigiului funcţiei pe care o exercită prin afirmaţiile nereale, făcute într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, sursa citată precizează, cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de articolului 99 litera m) teza a II-a, că, în calitate de coordonator al echipei de inspectori judiciari care urma să efectueze un control la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorul ar fi încălcat procedura regulamentară prin aceea că a discutat cu procurorul-şef al respectivei unităţi de parchet condiţiile de efectuare a controlului fără ca, în prealabil, să consulte membrii echipei de control şi să solicite comunicarea datelor şi informaţiilor necesare în raport de obiectivele controlului, prin adresă avizată de directorul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori, şi să înştiinţeze conducerea Inspecţiei Judiciare.

Inspecţia Judiciară arată că acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă