9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInterlop eliberat, după ce fusese încătușat pentru șantaj

Interlop eliberat, după ce fusese încătușat pentru șantaj

Procurorii ieşeni au dispus în seara zilei de joi punerea lui Petronel Corduneanu în libertate, după ce acesta fusese reţinut sub acuzaţiile de şantaj şi camătă.

“Clientul meu este în acest moment liber, după ce procurorul de caz a decis revocarea reţinerii, după o analiză atentă a actelor existente la dosar. Nu numai că nu s-a luat vreo măsură preventivă, dar, repet, Petronel Corduneanu a fost pus de îndată în libertate”, a declarat joi seară avocatul Alexandru Rîşniţă, cel care îl reprezintă pe Petronel Corduneanu. Acesta declarase joi dimineaţă corespondentului Mediafax că totul a pornit de la o plângere a unei persoane care are un proces civil cu clientul său, dosar ce urmează să se finalizeze lunea viitoare.

La rândul său, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a menţionat corespondentului Mediafax, joi seară, că nu a fost luată vreo măsură preventivă în acest dosar. “Nu se va dispune vreo altă măsură încă în acest caz”, a precizat Monica Palaghia.

Reţinerea lui Petronel Corduneanu a venit cu o zi înainte de sentinţa definitivă pe care acesta o aşteaptă într-un dosar penal, în care acesta a fost condamnat la prima instanţă la 14 ani de închisoare, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi trafic de persoane.

Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă