12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIon Ţiriac a fost recrutat de Securitate. De ce s-a oprit colaborarea

Ion Ţiriac a fost recrutat de Securitate. De ce s-a oprit colaborarea

Ion Țiriac ar fi semnat o adeziune în acest sens în anul 1963, sub numele de Titi Ionescu, informează, vineri, Realitatea TV.

Ulterior, Securitatea a refuzat să mai colaboreze cu jucătorul de tenis, după ce a constatat că acesta nu furniza informații semnificative.

Jurnalistul Dan Andronic a explicat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, cum a ajuns să descopere dovada relaţiei dintre Ion Ţiriac şi Securitate.

“Am dat întâmplător peste el, studiind dosarul „Sportul”, în care am găsit diverse note referitoare la Ion Ţiriac şi Ilie Năstase. Aşa se face că, împreună cu un coleg, am cerut şi am obţinut dosarul lui Ion Ţiriac. Într-adevăr, în 1963 a fost recrutat de direcţia de contraspionaj a Securităţii, pentru a fi orientat în zonele în care exista emigraţie. În 1963 apare şi un raport de încetare a colaborării”, a spus jurnalistul Dan Andronic.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă