23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăJaf ca în filme, la Londra. Autorii sunt români

Jaf ca în filme, la Londra. Autorii sunt români

Hoţii, care au închiriat în prealabil un apartament vecin, au reuşit să fure aur şi diamante de 300.000 de lire, însă au lăsat urme, fiind identificaţi rapid de autorităţi. Doi dintre ei au fost arestaţi la Iaşi şi extrădaţi, cu discreţie maximă, ultimul acum câteva zile, scrie publicația citată.

Ancheta este încă în desfășurare la Londra, însă toate indiciile de până acum duc la concluzia că jaful a fost comis de trei cetăţeni români, toţi din regiunea Moldovei. Doi dintre ei, ambii din Bârlad, au fost arestaţi la Curtea de Apel Iaşi în ultimele săptămâni şi au fost deja trimişi în Marea Britanie, pentru a fi cercetaţi. Ei au fost reținuți după ce un judecător de la Westminster Magistrates’ Court a emis pe numele suspecţilor mandate europene de arestare, iar Curtea de Apel Iași a aprobat extrădarea.

Unul dintre ei, care până în octombrie 2019 a figurat în Marea Britanie ca director al unei fir­me, a precizat că a locuit în Anglia ală­turi de mai multe persoane şi că nu a ştiut că e cercetat, motivând că, probabil, foştii săi colegi nu i-au comunicat că e căutat de poliţie.

Jaful a avut loc în perioada 23-24 martie, când suspecţii au săpat un tunel subteran ce i-a dus în incinta magazinului de bijuterii.

„Când tâlhăria a fost descoperită, luni, s-au găsit două găuri (destul de mari cât să permită unui om să se târască prin ele) săpate prin perete, una din zona comună pătrunzând în bijuterie şi una dintre zona comună către librăria William Hill de la etajul inferior). Se crede că această gaură a fost făcută prima dată din greşeală“, se arată în documentele judiciare trimise de autorităţile engleze, la Iaşi.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă