19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăJurnaliști riscă 11 ani după gratii pentru dezvăluirile despre vânzarea de părți...

Jurnaliști riscă 11 ani după gratii pentru dezvăluirile despre vânzarea de părți de copii avortați

Sandra Merritt, membră a Centrului pentru Progresul Medical împreună cu colegul său jurnalist David Daleiden, au înregistrat cu camera ascunsă conversații cu oficiali ai Planificării Părinților și alții din Texas și California care discutau despre activitate.

Videoclipurile publicate, au determinat investigarea organizației Planificarea Părinților și a companiilor implicate de către Congresul și Departamentul de Justiție din America.
 
Merritt, 64 de ani, mamă a doi care locuiește în nordul Californiei, a lucrat ca profesor de liceu 
 
În 2016, Merritt și Daleiden au fost inculpați de un mare juriu din Houston, sub acuzația de procurare și folosire de identificare falsă, acuzații care au fost respinse ulterior. În California, acuzațiile depuse în 2017 au inclus 14 acuzații de înregistrare a persoanelor fără permisiune și un număr de conspirații criminale pentru a invada intimitatea.
 
După ce un tribunal din California a respins cele 14 acuzații, procurorul general al statului Xavier Becerra, a cărui campanie electorală a primit donații mari de la Planned Parenthood, a redeschis acuzațiile împotriva lui Merritt, dar a făcut acest lucru în mod eronat sub numărul de caz al lui Daleiden.
 
Când a fost descoperită eroarea, Becerra a retrimis acuzațiile la două luni după termenul de 10 zile permis de legea din California.
 
Curtea a permis refuzul tardiv, iar cazul Merritt este în prezent în proces. Dacă este condamnată, Merritt ar putea petrece 11 ani în închisoare.

Avocatul Harry Mihet, de origine română, care este implicat în apărarea pro-bono a cazurilor speciale pe considerente politice. El este si Vicepreședintele Liberty Counsel (Consiliere Liberă) pentru afaceri juridice și este consilierul principal al litigiilor, și cel care transmite tot ce se întâmplă în sala de judecată.

SAN FRANSISCO, CA – Audierea penală preliminară de două săptămâni a continuat ieri în Curtea Superioară din San Francisco, cu mărturia din partea agentului principal de investigare din Departamentul de Justiție din California, întrucât Sandra Merritt se apără de 15 acuzații de infracțiune aduse împotriva ei de procurorul general din California Xavier Becerra.

Liberty Counsel o apără Merritt pentru activitatea ei de jurnalism sub acoperire, care a expus comerțul planificat pentru părinți, cu părți ale corpului bebelușului.

 „Pentru un procuror general adjunct care reprezintă cel mai mare ofițer de ordine din California să nu cunoască aspectul cel mai critic al legii înregistrării pe care încearcă să o aplice, este o problemă minunată. Dar, din nou, acest caz nu a fost niciodată legat de avocatură, iar procurorul general Xavier Becerra s-a angajat să nu lase legea să stea în calea sa cumpărată și plătită pentru urmărirea politică a Sandrei Merritt. Acest caz este frivol și ar trebui respins imediat “, a spus Mihet.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă