19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăKovesi a prezentat stadiul dosarelor DNA: Suntem acuzați pe nedrept, n-am motiv...

Kovesi a prezentat stadiul dosarelor DNA: Suntem acuzați pe nedrept, n-am motiv să-mi dau demisia

UPDATE 20,25: “Da, câteodată avem procurori care nu respectă legea, dar luăm măsuri imediat. Atunci când un procuror aduce o probă care nu respectă legea, judecătorul o anulează”.

———————————–

UPDATE 20,20: “Legea nu prevede nicio posibilitate a procurorului – șef de a suspenda un procuror din funcție și nu am nicio posibilitate să-l sancționez. Acesta este atributul Consiliului Superior al Magistraturii”, a explicat Kovesi.

————————————-

Pe de altă parte, ea a precizat că a vorbit la telefon cu procurorul Onea, șeful DNA Ploiești, pentru a-i cere explicații asupra acuzațiilor pe care le primește din partea membrilor familiei Cosma.

———————————–

UPDATE 20,10: În momentul în care a început să lucreze în DNA, procurorul Mircea Negulescu (în prezent suspendat) aveo 20 de ani vechime și nu exista nicio plângere împotriva lui, afirmă șefa DNA.

Pe de altă parte, nici Laura Codruța Kovesi n-a primit vreo plângere scrisă legată de Negulescu, în perioada în care acesta a lucrat în DNA.

———————————–

UPDATE 20,00: “Inculpatul Vlad Cosma a venit din proprie inițiativă și a făcut mai multe denunțuri la Direcția Națională Anticorupție”, a relatat Kovesi.

———————————–

UPDATE 19,50: “Justiția este sub un asalt, și nu de ieri, de azi, ci de peste un an de zile”, a afirmat Laura Codruța Kovesi.

————————————-

UPDATE 19,48: Vlad Cosma, fost deputat PSD, a avut calitatea de martor cu identitate protejată într-un dosar aflat în lucru la DNA, a precizat Laura Codruța Kovesi. Protecția i-a fost însă ridicată în cursul zilei de luni, întrucât s-a considerat că fostul deputat și-a dezvăluit, din proprie inițiativă, această calitate de martor, a explicat șefa DNA.

—————————————-

UPDATE 19,45: “Am făcut ceea ce prevede legea”, a precizat șefa DNA, care a admis, însă, că în privința activității DNA este în curs o verificare din partea Inspecției Judiciare.

“Avem mecanisme interne de autocurățare”, a precizat Kovesi.

————————————–

UPDATE 19,40: “Suntem acuzați pe nedrept că am fabrica probe”, a susținut Laura Codruța Kovesi.

—————————————–

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a prezentat public, într-o conferință de presă, stadiul în care se află dosarele controversate de la DNA Ploiești.

Principalele dosare la care s-a referit sunt cele ale familiei Cosma.

Conferința de presă oganizată, miercuri seară, la sediul central al DNA a fost prima acțiune de acest tip desfășurată din momentul în care Laura Codruța Kovesi a preluat funcția de procuror șef al DNA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă