7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSebastian Ghiţă a făcut plângere penală împotriva lui Kovesi şi a DNA...

Sebastian Ghiţă a făcut plângere penală împotriva lui Kovesi şi a DNA Ploieşti

Fostul deputat Sebastian Ghiță, aflat în prezent în Serbia, a trnsmis această plângere penală în urma dezvăluirilor și a acuzațiilor formulate împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a unor procurori din DNA Ploiești, în cadrul unor emisiuni difuzate de postul Antena 3.

Unul dintre autorii acestor dezvăluiri este fostul deputat PSD Vlad Cosma, care susține că procurorii DNA Negulescu (în prezent suspendat) și Onea (procuror șef al DNA Ploiești) că au ”fabricat dosare”.

Parchetul a confirmat, printr-un comunicat de presă, că, în urma plângerilor formulate de Sebastian Ghiță, au fost demarate cercetări penale.

„Ca urmare a solicitărilor mass-media de a prezenta un punct de vedere în legătură cu relatările jurnalistice referitoare la o serie de aspecte vizând activitatea unor procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Teritorială Ploiești, Biroul de informare și relații publice este abilitat să comunice următoarele:

Secția de urmărire penală și criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale și care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecția Judiciară – din oficiu și la solicitarea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii – efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleași aspecte.

Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție are deplină încredere că atât investigația penală cât și verificările prealabile vor fi efectuate cu profesionalism și vor elucida aspectele semnalate în mass-media”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă