7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn fost ofiţer SRI vorbeşte despre Coldea: Interesul era în special pentru...

Un fost ofiţer SRI vorbeşte despre Coldea: Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare

Dezvăluirile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir apar după ce Marian Vanghelie a afirmat că Ponta şi Maior făceau liste cu cei care trebuie arestaţi din PSD.

“Fac o diferenţă între întâlniri între conducerea Serviciului prin viturtea funcţiilor, sunt convins că Ponta şi Dragnea s-au întâlnit (n.r.: cu Florian Coldea). Dacă aceste întâlniri s-au referit la fişa postului e una, dacă s-au făcut pentru liste de oameni care să fie arestaţi, daca s-au stabilit ţinte şi s-a spus “pe ei vreau să îi scoţi din viaţa politică. (…) Coldea nu lua decizii politice, aceşti oameni politici trebuie scoşi la suprafaţă”, a declarat Daniel Dragomir pentru Mediafax.

Fostul ofiţer spune că primele semnale de implicare a SRI în politică au apărut în 2012 şi i-au fost confirmate după referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu.

“Despre aceste liste toată lumea vorbeşte, eu am vorbit din septembrie, aceste lucruri sunt cunoscute. În Serviciu existau discuţii de mai demult, în dosarul Omar Hayssam ţinte erau Hrebenciuc şi Năstase. Le vedeam. Nu erau atât de la suprafaţă. După referendum se dădea o direcţie Serviciului pe o anumită zonă: să avem grijă ce e acolo, în mediile politice. Era interes pentru toate partidele. (…) Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare, dar interes era pentru toate partidele. Că se numeşte Vanghelie, Nichita, Ponta, Dragnea, să iasă şi să spună public. Societatea trebuie să înţeleagă unde suntem”, a mai spus Dragomir.

Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu şi fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau “incomode”, atât pentru Ponta, cât pentru sistem.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă