27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVictor Alistar, membru CSM, îl acuză pe procurorul general că nu a...

Victor Alistar, membru CSM, îl acuză pe procurorul general că nu a reacționat în scandalul DNA

Victor Alistar subliniază că procurorul general Lazăr „nu a scos nicio vorbă despre faptul că intenționează să facă o investigație serioasă”.

„Alte reacții care mi s-au părut complet nepotrivite au fost reacția Ministerului Public, care nu a scos nicio vorbă despre faptul că intenționează să facă o investigație serioasă, având în vedere că în modificarea codurilor s-a introdus și niște ipoteze de fapte cu privire la înfăptuirea justiției. Iar o altă reacție a fost din partea procurorului șef de la DNA Ploiești, care a admis în conferință de presă (…) că ceea ce a trimis la instanță și a obținut prin hotărâre este neconform cu realitatea, care realitate era alta. Deci, a admis că a dezinformat instanța cu scopul de a obține o hotărâre judiciară. Ori asta este în afara oricărui dubiu. Nu avem nevoie de expertiză pentru a vedea dacă este lucrată bandă, pentru că domnia sa a făcut-o în conferință de presă publică, transmisă în direct cu foarte mulți jurnaliști”, a spus Victor Alistar.

 
În schimb, Victor salută declarația șefei CSM, Simona Marcu, precum și reacția Inspecției Judiciare, care s-a autosesizat.

Potrivit lui Alistar, Simona Marcu „a solicitat ca autoritățile judiciare să facă demersuri rapide de clarificare, de identificare a elementelor care s-au prezentat”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...
Ultima oră
Pe aceeași temă