11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyle6 secrete care ne mențin tineri

6 secrete care ne mențin tineri

Potrivit psihologului Angela Nuțu, există un clişeu care spune că vârsta noastră este direct proporţională cu modul în care gândim şi ne simţim. “Cei care îşi păstrează o minte puternică şi pozitivă au trupuri sănătoase şi îmbătrânesc mai greu faţă de cei care sunt tot timpul îngrijoraţi de anii pe care îi au”, explică specialistul, care recomandă şase idei pentru păstrarea tinereţii:

1. Ia decizii bune în legatură cu sănătatea ta! Informează-te, fă-ţi controale medicale regulate, cultivă o atitudine conştientă şi relaxată în legatură cu starea ta de sănătate.

2. Fii o persoană cu o mai mare „deschidere spre experiență”, care ajută la procesarea mai rapidă a unor informații complexe, creşte curiozitatea despre lume şi pofta de viaţă.

3. Fă tot timpul ceva nou! Deschiderea către nou este bine să înlocuiască stereotipurile legate de vârstă.

4. Bucură-te de aventură şi experienţă, dar şi de stabilitatea emoţională! O gândire echilibrată nu ne oferă doar un stil de viaţă sănătos, ci şi longevitate. Este important să vedem jumătatea plină a paharului, ştiind că nu evenimentele în sine contează, ci modul în care noi le interpretăm.

5. Trăieşte în prezent, nu în trecut şi continuă să îţi faci planuri de viitor! Sfatul psihologului este să facem în aşa fel încât să avem tot timpul noi proiecte de viitor, să ne implicăm şi să dăruim din experienţa şi înţelepciunea pe care le-am acumulat.

6. Nu-ţi mai impune restricţii! Tipul acesta de gândire poate fi un exemplu de credinţă limitativă pe care noi înşine ne-o impunem mental şi apoi fizic.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă