8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyle8 din 10 femei suferă de celulită. Care sunt cele mai eficiente...

8 din 10 femei suferă de celulită. Care sunt cele mai eficiente metode de a o combate

Calitatea țesutului conjunctiv, chiar mai mult decât numărul de kilograme, afectează aspectul pielii și favorizează apariția celulitei. Pentru a contribui la un aspect sănătos, uniform al pielii, este nevoie de atenție atât din exterior, cât și din interior. Stilul de viață și alimentația sunt esențiale. Vegis.ro a demarat recent un proiect video educativ – #TrăieșteVerde – prin care aduce în atenția publicului necesitatea unui stil de viață sănătos și a obiceiurilor sănătoase, cu ajutorul experților în nutriție și nu numai.

 

Factori favorizanți

„Factorii care favorizează apariția celulitei sunt numeroși: dezechilibre hormonale, proasta vascularizație, tonusul muscular scăzut, alimentația. Există anumite alimente care ne pot ajuta în acest demers, cum ar fi castravetele, cu un aport hidric însemnat, semințele măcinate de in – care conțin fitochimicale și minerale care rebalansează echilibrul hormonal -, roșiile, prin conținutul de licopen, o substanță care ajută la sinteza de colagen. De asemenea, ananasul conține o substanță care are rol antiinflamator și grăbește metabolizarea grăsimilor. Uleiul de cocos este foarte bun pentru piele, la fel și ceaiul verde sau cel negru”, a explicat dr. Mihaela Poterașu, medic endocrinolog, invitat al emisiunii #TrăieșteVerde realizată de Vegis.ro.

Din exterior este important ca pielea să fie hidratată, dar să și primească un ajutor în privința fibrelor de colagen și elastină, care contribuie la un aspect neted al pielii. De asemenea, utile sunt și produsele care acționează la nivelul circulației, dar și cele care contribuie la eliminarea celulelor moarte, cum ar fi scruburile naturale.

 

Uleiuri și geluri anticelulitice

Uleiul anticelulitic cu 10 plante Khadi stimulează metabolismul pielii, dizolvă grăsimile și ajută la eliminarea toxinelor îmbunătățind circulația sanguină și limfatică în zonele afectate de celulită. Printre ingrediente se numără uleiul de muștar, cel de susan, uleiul de usturoi, cel de lămâie, de portocale, uleiul de rozmarin și cel de patchouli.

Gelul anticelulitic Bielenda conține ingrediente naturale care lucrează activ la un aspect sănătos al pielii. Extractul de forskolin ajută la eliberarea depozitelor de grăsime și apoi la arderea lor, în timp ce cafeina accelerează metabolismul grăsimilor și previne acumularea acestora sub stratul de piele. Extractul de gotu kola netezește și hidratează pielea, reduce și previne vizibil celulita persistentă. De asemenea, extractul de Camellia Sinensis îmbunătățește microcirculația și stimulează alimentarea cu sânge a celulelor, oxigenează și hrănește pielea.  De asemenea, un program regulat de exfoliere cu ajutorul unei perii stimulatoare anticelulitice și masajele specifice vor grăbi estomparea efectelor vizibile ale celulitei.

Mai multe informații despre ce este și cum se poate combate celulita, în emisiunea #TraiesteVerde ce poate fi urmărită pe pagina de Facebook Vegis.ro.

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă