15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleAl șaptelea restaurant La Mama duce mai departe tradiția la Muzeul Țăranului...

Al șaptelea restaurant La Mama duce mai departe tradiția la Muzeul Țăranului Român

”Inspirați de spiritul locului, ne-am propus să devenim locația celor care iubesc tradiția și valorile românești. Desigur, locaţia aleasă la Muzeul Ţăranului Român este una aparte, încărcată de o spiritualitate specială, aşa cum este chiar muzeul de aici dar, pe de altă parte, tot aici se întâlnesc tradiţii culturale româneşti din diverse regiuni ale ţării prin organizarea de târguri. Astfel, ne vom adapta cerinţelor celor care vor călca pragul nostru” a declarant pentru România liberă Cătălin Mahu, proprietarul lanțului de restaurante La Mama, cu ocazia lansării restaurantului.

 “Cei care ne vor vizita  vor avea parte de concerte de jazz, etno-jazz, blues, tarafuri românești, fanfare mari, dar și lansări de carte, dezbateri, expoziții de artă fotografică sau vizionări de filme, a continuat Cătălin Mahu.

 

Primul concert ce va da tonul evenimentelor culturale pe care le va găzdui La Mama de la Muzeul Țăranului Român va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 20.30,  și-l va aduce pe scenă pe îndrăgitul Adrian Naidin alături de invitații săi, într-un regal dedicat pasionaților de etno-jazz.

Iubitorii felurilor de mâncare tradițională, gătite ca la mama acasă, vor putea savura gustul excelent al preparatelor preferate într-un decor aparte. Noul restaurant îmbină deopotrivă atmosfera caldă, din casa bunicilor, grație corpurilor de iluminat atipice și covoarelor parcă abia ieșite din războaiele de țesut, cu eleganța mobilierului minimalist, în culori vii, ce completează unitatea stilistică a interiorului.

 ”În momentul în care am preluat spațiul de la Muzeul Țăranului Român, am gândit amenajarea împreună cu niște arhitecți, adaptându-ne la specificul acestui loc. Am imaginat o călătorie începând din lumea țăranului român, pornind de la coșurile de răchită pe post de abajururi, trecând prin casa părinților noștri, cu ajutorul farfuriilor smălțuite – mie mama încă îmi dă să mănânc într-una similară atunci când o vizitez – și ajungând până în timpurile moderne, grație mobilierului și finisajelor. Investiția s-a ridicat undeva la 150.000 euro și ne bucurăm de ce a ieșit,” a mai spus Cătălin Mahu, proprietarul lanțului de restaurante La Mama.

Lanțul de restaurante s-a impus pe piața autohtonă prin bun gust și gust bun deopotrivă,  reinterpretând bucătăria tradițională românească  autentică și adaugându-i accente citadine. În cei peste 20 de ani de la lansare, mai bine de 15 milioane de clienți au trecut pragul restaurantelor La Mama, contribuind la creșterea constantă a cifrei de afaceri până la 4,4 milioane de euro în 2018.

Povestea La Mama continuă cu planuri de extindere, mai ales că, potrivit unui studiu realizat la începutul anului de Hospitality Culture Institute, atunci când ies în oraș majoritatea românilor preferă bucătăria cu specific autohton, iar 80% dintre ei au cumpărat mâncare gătită cel puțin o dată în ultimele 6 luni.

La Mama vizează deschiderea de noi restaurante în sectoarele mari ale Capitalei, dar și extinderea la nivel național, prin unități proprii sau chiar în sistem franciză.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă