15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCum dispar petele în 7 pași simpli

Cum dispar petele în 7 pași simpli

Să fim sinceri. Trăim într-o lume în care este mai ușor să pătăm țesăturile decât să le păstrăm curate. Ulei, cafea, ciocolată, băuturi, sosuri, noroi – iată cum pericolele sunt peste tot. Încercăm să fim cât mai atenți cu manevrarea acestora, dar uneori norocul nu ne surâde și hainele noastre preferate, canapeaua frumos colorată sau covorul cel nou ajung să fie …pătate.

Vestea bună e că nu trebuie să facem o tragedie din nefericita întâmplare, pentru că în zilele noastre există o mulțime de soluții care ne pot salva lucrurile care par deja distruse. Iată la ce trebuie să fiți atenți și cum trebuie acționat pentru ca produsele afectate să își recapete aspectul impecabil:

1. Alegeți produse cu eficienţă sporită. Este foarte important să alegeți soluția optimă pentru a lupta cu petele dificile. Aceasta ar trebui să fie foarte eficientă, astfel încât să nu fie nevoie să frecaţi zonele pătate, dar totuși să le dizolve pe cele impregnate în material.

2. Optați pentru soluții moderne care au grijă de țesături/culori. Deși este important ca produsul să fie puternic și concentrat, este la fel de important și ca acesta să nu vă afecteze țesăturile și să nu vă distrugă suprafețele colorate. Produsele tradiționale de curățat au acest dezavantaj de a ataca țesăturile și culorile. Așa că acordați mare atenție soluțiilor achiziționate.

3. Chiar există un produs care elimină toate petele? O întrebare pertinentă, mai ales că în zilele noastre există o mulțime de astfel de ‘promisiuni’. Este evident că dacă vi se întâmplă să pătați suprafețele din casă, costul pentru produsele de curățare va fi considerabil mai mare decât dacă ați procura o singură soluție care să le rezolve pe toate. Dar există soluții care elimină toate tipurile de pete? Se pare că da. O variantă optimă este Soluţia de scos pete de la Asevi care se aplică înainte de spălare. Cu o nouă formulă mai concentrată, puterea de curățare este și mai mare, iar țesăturile sunt păstrate intacte. Datorită formulei pe bază de enzime, se elimină toate tipurile de pete, în special cele de grăsime și de origine proteică, contribuind și la eliminarea mirosurilor neplăcute.

4. Testați. Înainte de a utiliza o soluție chimică, oricât de delicată ar fi cu țesăturile, este indicat să testați amestecul pe o suprafață mică, pentru a vă asigura că totul este în regulă. Ar fi bine să nu săriți acest pas, mai ales dacă suprafața pătată este una colorată.

5. Mizați pe rapiditate. Dacă sunteți acasă (unde aveți tot ce vă trebuie la îndemână), cel mai bine este să aplicați de îndată o soluție de scos petele pe locul cu pricina. Dacă nu aveți această posibilitate, încercați să curățați zona, măcar provizoriu, cu puțină apă.

6. Respectați instrucțiunile. Țineți întotdeauna cont de informațiile și sfaturile de pe etichetă/ambalaj. Puneți cantitatea indicată de produs pentru curățare și lăsați să acționeze în timpul recomandat, în general între 2 și 15 minute.

7. Spălați cu încredere. După ce soluția de curățat pete a acționat, spălați țesătura afectată. În cazul hainelor, introduceți-le în mașina de spălat, iar în cazul canapelelor sau covoarelor clătiți-le cu o cârpă înmuiată în apă.

Vă garantăm că, dacă veți folosi toate aceste informații drept arme strategice în folosul dumneavoastră, veți câștiga detașat lupta cu petele încăpățânate. Spor la treabă și fie că petele să stea la distanță!

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă