12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum îți alegi culoarea de păr potrivită pentru tine

Cum îți alegi culoarea de păr potrivită pentru tine

Pentru a vedea care este nuanţa care te va avantaja cel mai mult, trebuie să ţii cont de câteva reguli

Pentru pielea caldă, de culoare deschisă şi ochii căprui închis, căprui deschis sau verzi, se recomandă culorile deschise precum blond, castaniu deschis cu tonuri de auriu sau roşu şi blondurile bej.

Pielea de culoare caldă, cu nuanţe galben-roşiatice şi cu aspect brun-gălbui sau cu reflexe amintind de culoarea cuprului, iar ochii maro închis, verzi sau de culoarea chihlimbrarului: se recomandă culori din categoria celor intense, cu nuanţe închise. Cea mai bună alegere: brun-auriu, în paleta de la mediu până la foarte închis, alună, maro-miere, cupru sau mahon.

Pielea în nuanţe deschise, stinse, reci, roz-bej, sidefiu sau roz deschis şi ochii albaştri, gri-verzi, turcoaz sau gri-albaştri se potrivesc cel mai bine cu vopselele în culori cenuşii sau reci, cum ar fi blond-argintiu, castaniu deschis cu tonuri de galben sau blond platinat. Se pot face, în plus, şuviţe gri deschis sau blond platinat.

Evită să îţi colorezi părul cu mai mult de două nuanţe mai deschis decât culoarea ta naturală. De asemenea, dacă ai pielea palidă, iar părul castaniu închis, sub nici o formă nu opta pentru nuanţele foarte închise. Acestea te vor îmbătrâni.

Culorile închise subţiază, deci este recomandat să fie folosite în jurul feţei pentru persoanele cu faţa mai mare. Culorile deschise, ce dau senzaţia de lărgime, sunt recomandate persoanelor cu faţa mică.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă