14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce este sensibilă pielea bebelușilor și cum o protejăm?

De ce este sensibilă pielea bebelușilor și cum o protejăm?

Mămicile trebuie să știe că pielea sensibilă a bebelușilor se poate deshidrata foarte repede și pot apărea alergii sau reacții locale. De aceea, este nevoie de atenție sporită atunci când alegem produsele de îngrijire (gelul de duș, loțiunea pentru corp și chiar șamponul). La fel de important este și detergentul cu care sunt spălate hainele bebelușilor. Nici acesta nu trebuie să conțină parfum sau coloranți, iar hăinuțele și chiar așternuturile trebuie spălate separat de cele ale familiei.

Cum alegem produsele de îngrijire pentru bebeluși?

Produsele pentru bebeluși trebuie să fie special create pentru pielea lor sensibilă, să fie hipoalergenice, să nu conțină alcool, parfum, coloranți sau parabeni. Iar cea mai bună soluție sunt produsele organice, cum sunt, de exemplu, cele din gama pentru copii de la Essentiq, bazată pe gel de aloe vera organic. Aceste produse previn inflamarea pielii, hrănesc pielea cu o multitudine de nutrienți precum minerale, vitamine, proteine și enziyme, blochează razele UV și ajută la regenerarea celulară, au efect calmant.

În gamă există și produse special concepute pentru dermatita atopică și pielea sensibilă, predispusă la iritații. Este vorba de gama cu aloe vera și extract de ovăz, care ajută la vindecarea diverselor boli ale pielii precum eczema, dermatita sau infecțile fungice, are efect hidratant, regenerează bariera de protecție a pielii,  reduce inflamația și mâncărimile, este un antioxidant care anulează efectul razelor UV, a poluării sau efectele negative ale chimicalelor și ajută la regenerarea pielii expuse la soare. Produsele sunt indicate și după expunerea la soare sau o zi la piscină.
 
Aceasta gamă de produse nu conține: formaldehide, parafină, propilen glicol, derivate de silicon sau clorină, parabeni, fenoxietanol, PEG și EO, sulfați (SLS sau SLES), culori și parfumuri sintetice, OMG.
 
Toate produsele Essentiq dedicate copiilor conțin minimum 98% ingrediente naturale și respecta standardele de certificare organică Ecogea.

Kids for Kids, campanie socială, inițiată de Essentiq Slovenia și Bogalio

În 2017, Essentiq Slovenia și Bogalio au inițiat o campanie cu scopul de a ajuta copiii care au cea mai mare nevoie de suport pentru a duce o viață decentă.
Mai exact, copiii până în 10 ani și-au înscris desenele la un concurs de desene. Desenul câștigător este eticheta unui nou gel de duș a cărui aromă a fost aleasă chiar de copilul câștigator. 15% dintre veniturile obținute din vânzarea acestui gel de duș sunt donate către organizația Teach for Romania pentru a aduce educație de calitate în școlile defavorizate.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă