15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFrontieră naturală: un zid masiv de gheață s-a format pe un lac...

Frontieră naturală: un zid masiv de gheață s-a format pe un lac între China și Rusia

Având o înălţime de circa douăzeci de metri, zidul din provincia Heilongjiang situată în nord-estul Chinei este alcătuit din bucăţi de gheaţă acumulate în urma vânturilor puternice, citează Agerpres.

”La început avea între trei şi patru metri înălţime. Acum, însă, are douăzeci de metri înălţime”, a declarat Sun Yunge, un reprezentant al departamentului de comunicare din cadrul autorităţii locale a oraşului chinez Mishan situat în regiunea Lacului Chanka.

Xu Zhong, directorul staţiei meteorologice din zona Lacului Chanka, a declarat că fenomenul poate fi observat rar deoarece formarea sa necesită temperaturi scăzute persistente, vânturi puternice, ape curgătoare sub suprafaţa lacului şi bucăţi de gheaţă.

Vizitatorii au supranumit acest fenomen Marele Zid de Gheaţă.

”Este uimitor. Am făcut o mulţime de fotografii aici”, a declarat Wang Xiaoli, un turist în vârstă de 32 de ani din Harbin, capitala provinciei Heilongjiang.

Lacul Chanka, cea mai mare întindere de apă dulce din nord-estul Chinei – 90 de kilometri lungime şi o suprafaţă totală de peste 4.000 de kilometri pătraţi – este celebru pentru biodiversitatea sa şi ecosistemul complex. Lacul constituie un habitat important pentru păsările migratoare din regiunea Asia-Pacific.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă