11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleHubert de Givenchy, legendarul creator de modă, a murit

Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă, a murit

“Domnul de Givenchy s-a stins din viaţă în somn, la 91 de ani, sâmbătă, 10 martie”, a anunţat Philippe Venet, prietenul creatorului de modă, citat de Le Figaro.

“Eternul ucenic”, aşa cum îi plăcea să se autodenumească a avut ultima prezentare de modă la 11 iulie 1995, la Grand Hôtel din Paris.

După ce, o viaţă întreagă, fusese primul care sosea la atelierele sale, la ora şapte dimineaţa, Givenchy obişnuia să spună: “La un moment dat, mă voi opri să creez rochii, dar nu mă voi opri niciodată din a face descoperiri. Viaţa este precum o carte: trebuie să ştii să întorci paginile.”

Givenchy a fost un celibatar discret şi nu are descendenţi direcţi. I se spunea “Domnul”/ “Monsieur” şi, de la o vreme, mărturisea că nu-şi mai găseşte locul în era “buldozerelor industriale”.

La întrebarea “De ce anume depinde succesul? “, Givenchy obişnuia să răspundă: “De prietenie!” O astfel de prietenie, cu totul specială, l-a legat pe Givenchy de actriţa Audrey Hepburn. Au lucrat împreună, au devenit celebri împreună. De altfel, Audrey Hepburn a fost imaginea “Interdit”, unul dintre primele parfumuri create de Givenchy.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă