7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleMedicii din SUA au găsit un „buzunar” de aer în locul unei...

Medicii din SUA au găsit un „buzunar” de aer în locul unei părți din creierul unui pacient

Bărbatul le-a povestit că se simte nesigur pe picioare, își pierde echilibrul și a căzut de mai multe ori în ultimele luni. În ultimele trei zile înainte de prezentarea la spital, brațul și piciorul stâng au devenit din ce în ce mai slăbite, scrie Washington Post.

Însă istoricul medical al pacientului nu ridica probleme. Bărbatul nu fuma, consuma alcool doar foarte rar, iar testele de sânge au ieșit normale.

„Nu prezenta confuzie, pierderea mobilității faciale sau dereglări de vedere sau vorbire. Era per total într-o formă bună și sănătos, independent în activitățile zilnice și trăia cu soția lui și cei doi fii ai lor”, arată doctorii care s-au ocupat de caz în jurnalul medical BMJ Case Reports.

Abia când au văzut rezultatele examinării la tomograf au realizat că o mare parte din lobul frontal drept al creierului lipsea. Acesta fusese înlocuit cu un „buzunar” de aer, care s-a format din cauza unei tumori, care a permis formarea unui efect de valvă într-un singur sens, au explicat medicii. Astfel, de fiecare dată când bărbatul tușea sau strănuta, „buzunarul” de aer se mărea. Înainte de a ajunge la spital, bărbatul a suferit și un accident vascular.

Medicii spun că problema s-ar fi putut rezolva prin intervenție chirurgicală, însă bărbatul a refuzat din cauza vârstei înaintate. Astfel, medicii i-au prescris un tratament medicamentos care să prevină un al doilea accident vascular și îl vor ține sub supraveghere.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă