27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleMeghan Markle a trecut la religia anglicană, în semn de respect față...

Meghan Markle a trecut la religia anglicană, în semn de respect față de familia regală britanică

Ceremonia religioasă a avut loc în contextul în care actriţa americană se va căsători cu prinţul Harry, în luna mai.

Potrivit Daily Mail, ceremonia religioasă a durat 45 de minute şi a avut loc la Capela Regală marţi seară, în prezenţa prinţului Harry.

Meghan Markle şi prinţul Harry se vor căsători în capela bisericii St. George aflată pe domeniul Castelului Windsor, pe 19 mai.

Regina Elisabeta a II-a, bunica prinţului Harry, este conducătorul oficial al Bisericii Anglicane.

Potrivit Daily Mail, suverana britanică nu a participat la evenimentul de marţi seară, însă printre oaspeţii prezenţi la ceremonia religioasă s-a aflat şi prinţul Charles.

Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury va conduce şi slujba religioasă ce va avea loc în luna mai cu ocazia căsătoriei prinţului Harry cu Meghan Markle.

Acelaşi tabloid britanic afirmă că actriţa Meghan Markle a fost botezată cu apă sfinţită provenind din Râul Iordan, în cadrul ritualului religios de marţi seară.

Presa britanică raportase weekendul trecut că Meghan Markle, care era membră a comunităţii protestante şi a urmat cursurile unui liceu catolic, urma să se convertească la Biserica Anglicană în viitorul apropiat.

Mama actriţei americane, Doria Ragland, este protestantă, iar tatăl ei, Thomas Markle, este membru al Bisericii Episcopale americane.

Decizia luată de Meghan Markle de a fi botezată şi confirmată în ritul Bisericii Anglicane înainte de nuntă este considerată un act de respect faţă de credinţa religioasă puternică a reginei Elisabeta a II-a şi faţă de tradiţiile existente în rândul familiei regale britanice.

Şi ducesa de Cambridge a fost confirmată în ritul acestei biserici cu puţin timp înainte de nunta ei cu prinţul William.

Soţul ei, ducele de Cambridge, viitor rege al Marii Britanii, va deţine după ce va deveni monarh şi titlul de Guvernator Suprem al Bisericii Anglicane.

Un reprezentant al biroului de presă de la Palatul Kensington, contactat de jurnaliştii britanici, nu a dorit să facă niciun comentariu despre ceremonia religioasă de marţi seară.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...
Ultima oră
Pe aceeași temă