15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestylePreședintele din Filipine zice c-a glumit atunci când a promis 42 de...

Președintele din Filipine zice c-a glumit atunci când a promis 42 de virgine turiștilor străini

Duterte a făcut acest comentariu vineri, în timpul unui discurs la un forum de afaceri în New Delhi, India, unde a participat la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

“În mod clar, el a spus asta în glumă”, a afirmat purtătorul de cuvânt prezidenţial Harry Roque. “Nu este necesar să clarificăm că aceasta a fost doar o glumă spusă de preşedinte”, a subliniat el.

Duterte a făcut această glumă cu referire la modul în care organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) îşi recrutează membrii, promiţându-le drept răsplată 42 de virgine atunci când vor ajunge în rai.

“Aceasta este o ideologie total falimentară, total goală şi singurele sale obiective este să ucidă şi să distrugă pentru nimic, fără niciun rost. Iar ademenirea este aceea că atunci când mori ca martir, ajungi în rai unde te aşteaptă 42 de fecioare”, a spus Duterte.

“Ei bine, dacă aş putea să fac din aceasta o ademenire şi pentru cei care ar dori să viziteze ţara mea… Dar dacă aceasta este chiar adevărat, aş prefera să am virgine aici, nu în rai”, a mai spus preşedintele filipinez.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor femeilor l-au criticat pe Duterte pentru aceste comentarii, care arată, în opinia lor, cât de lipsit de respect este el faţă de femei şi cum le tratează pe femeile filipineze ca pe nişte “obiecte sexuale lipsite de demnitate şi drepturi”.

“Aceasta este o insultă faţă de femeile care muncesc din greu pentru a construi naţiunea noastră, doar pentru a fi prezentate drept nutreţ pentru turişti de către preşedinte însuşi”, a subliniat într-un comunicat grupul de activiste Akbayan Women.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă