15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyle„Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, cel mai mare târg apicol din România

„Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, cel mai mare târg apicol din România

”Sărbătoarea Mierii” de la Blaj a început, sâmbătă dimineaţa, şi continuă până duminică la prânz, timp în care localnicii şi turiştii sunt aşteptaţi de producători cu toate tipurile de miere, produse apiterapeutice, tradiţionale româneşti şi certificate ecologic, în vreme ce pentru cei care au stupi de albine sunt puse spre vânzare utilaje.

La târg participă, sâmbătă, circa 3.000 de persoane, mai puţini decât s-au aşteptat organizatorii, Primăria municipiului Blaj, şi mult mai puţini decât au fost prezenţi anii trecuţi, în condiţiile în care este cel mai friguros sfârşit de martie din ultimii ani.

Pe lângă târgul cu vânzare de produse, au loc conferinţe de specialitate susţinute de lectori din Belgia, România şi Turcia, şi concerte populare.

”Sărbătoarea Mierii” continuă duminică, în prima parte a zilei fiind programat spectacol pentru copii. Pe parcursul evenimentului au loc concursuri pentru apicultori şi vor fi acordate cadouri vizitatorilor în cadrul „Tombolei albinuţelor”. De asemenea, organizatorii au pregătit ateliere pentru copii, cu tema „din secretele stupului”.

La ediţia din acest an a ”Sărbătorii Mierii” participă producători şi specialişti din 14 ţări – Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria şi România – respectiv circa 150 de expozanţi.

Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă