13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleThailandezii s-au înghesuit la certificate de căsătorie din aur, de Valentine's Day

Thailandezii s-au înghesuit la certificate de căsătorie din aur, de Valentine’s Day

Un total de 10 certificate din aur valorând fiecare aproape 20.000 de baht-i (636 de dolari) vor fi acordate cuplurilor norocoase selectate în urma tragerilor la sorţi efectuate de-a lungul întregii zile, a declarat Pakkaporn Sa-nguansak, directoare a biroului de stare civilă pentru districtul Bangrak.

Certificatele din aur sunt menite să promoveze căsătoriile şi natalitatea, a adăugat ea.

A devenit o tradiţie anuală pentru thailandezi să se adune în districtul Bangrak pentru a-şi înregistra căsătoriile de Valentine’s Day, în condiţiile în care numele cartierului conţine şi cuvântul “rak”, care înseamnă dragoste în thailandeză.

“Am stat la coadă de ieri, de la 23:30. Nu ne aşteptam să fim primul cuplu care ajunge. Pur şi simplu nu voiam să pierdem ocazia”, a declarat Sukanya Khamdee, de 30 de ani, care a călătorit 80 de kilometri împreună cu viitorul soţ din oraşul Ayutthaya, pentru ziarul Matichon.

“Vrem să facem ca ziua dragostei să fie una specială pentru noi. Credem că dragostea învinge totul”, a spus Praiwan Kwannak, partenerul Sukanyei.

O altă tradiţie de Valentine’s Day este în Thailanda cea a nunţilor subacvatice organizate în provincia sudică Trang pentru a promova turismul local.

Un număr de 15 cupluri – inclusiv unul din SUA şi un altul din Belgia – ar urma să se scufunde la opt metri adâncime în Marea Andaman pentru ceremonia oficiată de responsabili locali.

Ceremoniile acvatice, care se se organizează de 22 de ani, au drept scop promovarea turismului local.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă