15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleTopul Forbes anunță cine este cel mai bogat român și la cât...

Topul Forbes anunță cine este cel mai bogat român și la cât este estimată averea sa

Comparativ, anul trecut Ion Ţiriac avea o avere de 1,1 miliarde de dolari ceea ce îl plasa pe locul 1.795 la nivel mondial în topul Forbes.

Un număr record de 2.208 miliardari au fost incluşi în cea de a 32-a ediţie a clasamentului anual al miliardarilor lumii elaborat de Forbes. “Cei superbogaţi au continuat să se îmbogăţească, majorând decalajul dintre ei şi ceilalţi”, au subliniat editorii Forbes, Luisa Kroll şi Kerry A. Dolan.

Cu o avere de 112 miliarde de dolari, în creştere faţă de 39,2 miliarde dolari în 2017, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a urcat pe prima poziţie în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei, devansându-l pe Bill Gates, a cărui avere a crescut totuşi până la 90 miliarde de dolari, de la 86 miliarde dolari anul trecut. Fondatorul Microsoft a ocupat poziţia de lider în clasamentul Forbes de 18 ori în ultimii 24 de ani.

Urmează în ordine, Warren Buffett, cu o avere de 84 miliarde de dolari, în creştere faţă de 75,6 miliarde dolari în 2017, francezul Bernard Arnault, care a urcat şapte poziţii până pe locul patru graţie unei averi de 72 de miliarde de dolari, care îl transformă în cel mai bogat om din Europa.

Pe locul cinci se situează fondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care are o avere de 71 miliarde de dolari. Pe locul şase este miliardarul spaniol Amancio Ortega, proprietarul Zara, cu o avere de 70 de miliarde de dolari, în scădere cu 1,3 miliarde de dolari comparativ cu 2017.

Un număr record de 2.208 de miliardari (în creştere faţă de 2.043 miliardari în 2017) au intrat în cea de a 32-a ediţie a clasamentului miliardarilor realizat de Forbes, în timp ce avuţia lor netă cumulată a crescut până la 9.100 miliarde de dolari de la 7.700 miliarde de dolari anul trecut. De asemenea, avuţia netă a unui miliardar din topul Forbes a ajuns la nivelul record de 4,1 miliarde dolari.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă