10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleTrei pași pentru o piele perfectă

Trei pași pentru o piele perfectă

Dacă vrei să ai un ten care să nu poarte urmele factorilor de mediu și ale vârstei, atunci ritualul de îngrijire a pielii este o condiție ce trebuie respectată cu sfințenie, spun specialiștii în estetică facială. “Aud frecvent tot felul de scuze și de explicații când vorbesc despre ritualul zilnic de îngrijire a pielii. De obicei, persoanele care nu au un astfel de ritual sunt cele care vin la mine pentru a le ajuta să facă un miracol: să aplice o soluție simplă, rapidă, cu efecte spectaculoase. Însă îngrijirea tenului nu trebuie să fie un lucru episodic, nu trebuie lăsată la întâmplare. Soluția miraculoasă este de fapt în mâinile fiecărei femei”, a explicat Ana Maria Mărgineanu – specialist estetică facială.

Potrivit acesteia, există de fapt nouă tipuri de ten. Iar ritualul de îngrijire trebuie personalizat în funcție de specificul fiecărui ten, de problemele sale. Astfel, trebuie să ținem cont de clasicul ten mixt, ten uscat, ten gras, dar și de tenul cuperotic, casectic, ridat, asfixic, pletoric, etc. Acesta este unul dintre motivele pentru care un produs de îngrijire folosit de prietena cea mai bună nu va funcționa garantat și la tine. Oricât de bun sau de scump pare el. “Este esențial să nu cumpărăm produsele de îngrijire fără o recomandare avizată și astfel evităm să le testăm pur și simplu pe față și, implicit, pe buzunarul nostru. Nici produsele profesionale nu funcționează la orice persoană. Tocmai de aceea este nevoie să discutăm cu un specialist, să primim consiliere și chiar să testăm înainte de a lua decizia de a cumpăra un produs”, a mai explicat Ana Maria Mărgineanu. Potrivit specialistului, există trei pași simpli de urmat pentru a avea un ten perfect:

1. Curățarea

„Demachierea se face obligatoriu seara și opțional dimineața. Produsele de curățare se aleg în funcție de vârstă și ,bineînțeles, ținând cont de caracteristicile tipului de ten. Apa și săpunul distrug filmul hidro-lipidic, așa că trebuie să folosim produsele adecvate“, spune specialistul.

2 . Hidratarea

“Cea mai frecventă greșeală a femeilor este alegerea cremei și mai ales schimbarea acesteia doar pe baza unei recomandări. În sezonul rece pielea se deshidratează mai rapid de la frig și, implicit, are nevoie de regenerare rapidă a stratului de lipide. Căutați produse cu o concentrație mare de D-panthenol si emolient hidrolipid. Substantele active precum tetrapeptide-40 reduc eritemul pielii și alterarea vasculară, prezentă frecvent din cauza temperaturilor scăzute pe timp de iarnă”, mai explică Ana Maria Mărgineanu.

3. Protejarea

„Alegerea unui fond de ten implică recomandarea unui specialist, testarea în prealabil, alegerea texturii potrivite.  Este esențial să folosim un fond de ten care să protejeze tenul, iar multe persoane ignoră acest lucru deoarece li se pare că fondul de ten se folosește doar pentru a arăta machiată și a ascunde imperfecțiunile pielii”, încheie expertul în estetică facială.  

 

Cele mai citite

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă