15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleUn bărbat s-a oferit voluntar să îi fie implantat un cip sub...

Un bărbat s-a oferit voluntar să îi fie implantat un cip sub piele

Edgar Pons a spus că a decis să îi fie implantat cipul de identificare prin radiofrecvenţă (RFID) pentru că include date care permit deschiderea uşii casei sale, relatează Reuters.

”Pentru mine este extraordinar, foarte folositor, am o casă automatizată”, a spus bărbatul, adăugând că a fost şi mai motivat de faptul că cipul ”poate fi retras foarte uşor, printr-o simplă incizie mică în piele şi presare.

În timp ce Pons era supus procedurii, Alex Rodriguez Vitello, fizician, inginer, curator şi cercetător la compania de tehnologie Alpha din Barcelona, a spus că cipul are mărimea unui grăunte sau două de nisip şi este acoperit cu un material care este biocompatibil, astfel încât corpul să nu îl degradeze în timp”.

În timpul prezentării la Mobile World Congress, organizată de banca spaniolă Sabadell, un bărbat numit Pau, care avea deja cipul implantat, a efectuat o plaată prin plasarea smartphone-ului deasupra cipului.

”Ceea ce am văzut acum este ceea ce ar putea fi viitorul plăţilor”, a spus Anna Puigoriol, director pentru servicii financiare la Sabadell.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă