14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleVIDEO - Veneția s-a gătit în straie de carnaval. Zborul îngerului a...

VIDEO – Veneția s-a gătit în straie de carnaval. Zborul îngerului a deschis ediția din 2018

Veneţia şi canalele sale au trăit cel mai aşteptat moment al anului: coborârea îngerului, întruchipat de o frumuseţe locală, tânăra Elisa Costantini, din turla bisericii San Marco până în centrul pieţei sale monumentale, informează Agerpres.

Astfel, între aplauze şi confeti, s-a dat startul carnavalului din 2018, intitulat ‘Creatum-Civitas Ludens’, inspirat din lumea circului şi care se va desfăşura până la 14 februarie cu un programat încărcat de activităţi distractive şi culturale.

Ca în fiecare an, carnavalul are Piaţa San Marco ca punct principal al evenimentelor care anul acesta va miza pe participarea a maximum 20.000 de persoane, o măsură luată pentru a proteja oraşul de un exces de turişti.

În prima zi a festivităţilor au avut loc tururi gratuite cu ghid de la galera Guggenheim şi până la atelierele mai mici, un concurs de măşti tradiţionale şi patinaj pe cele două piste instalate la Mestre sau la Campo San Polo.

Muzica nu va lipsi în nicio zi a festivităţilor cu diferite concerte şi cabarete, reprezentaţii teatrale sau de operă precum ‘Văduva veselă’ de Franz Lehár, ‘Odiseea’ de Homer sau piese semnate de dramaturgul veneţian Carlo Goldoni (1707-1793). Va fi pus în scenă şi ‘Barbierul din Sevilia’, de Gioachino Rossini, în zilele de 6, 7, 9 şi 11 februarie la Teatrul La Fenice, precum şi baletul ‘Romeo şi Julieta’, dedicat coregrafului francez Marius Petipa cu prilejul sărbătoririi a 200 de ani de la naşterea sa.

Veneţia va găzdui şi spectacolul ‘TUTU’ al trupei de comici Chico Mambo, care va fi o trecere în revistă a lumii dansului din punct de vedere umoristic.

Turiştii vor putea intra în piaţa Santo Stefano pentru a-şi alege o mască sau într-o drogherie pentru a-şi cumpăra un parfum. De asemenea, ei pot cumpăra obiecte ale meşteşugarilor în sticla de Murano celebră în toată lumea sau trece în revistă costumele nobililor veneţieni purtate de-a lungul timpului vizitând expoziţia ‘Istoria modei’, de la palatul Nani Bernardo, de pe Gran Canale.

Vor avea loc şi reconstituiri istorice, precum tradiţionala “luptă cu pumnii” între familiile Nicolotti şi Castelani, pusă în scenă de figuranţi, notează organizatorii, care implică şi participarea publicului.

Veneţia nu va fi plină doar de măşti tradiţionale şi costume de epocă, ci va deveni şi un oraş discotecă plin de zone de divertisment nocturn pentru tinerii care vor să se conecteze la atmosfera carnavalului.

La 11 februarie se anunţă deja sfârşitul carnavalului cu tradiţionalul “zbor al vulturului”, o veche tradiţie reluată în 2012, festivităţile urmând să se încheie în ziua de 13 cu “zborul leului”, simbolul emblematic al Serenissima Republica.

Leul înaripat va fi primit de ‘Maria’, câştigătoarea de anul acesta a carnavalului care va fi ajunge în Piaţa San Marco după tradiţionala paradă pe canalele oraşului.

Şi, ca în fiecare an, zgomotul, muzica şi distracţia cu măşti vor înceta cu aşa numita “regată a tăcerii”, parada gondolelor care vor parcurge Gran Canal de la podul Rialto până în piaţă, prin care veneţienii îşi iau la revedere de la marea distracţie până la anul viitor.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă