16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFelix Steiner: Ultima victorie a Angelei Merkel | COMENTARIU DW

Felix Steiner: Ultima victorie a Angelei Merkel | COMENTARIU DW

A sosit timpul ca CDU, partidul cancelarei Angela Merkel, să se gândească serios la viitor, subliniază un articol publicat de Deutsche Welle.

În opinia jurnalistului Felix Steiner, "Angela Merkel a înregistrat duminică o înfrângere usturătoare, dar se pare că mesajul nu a fost încă pe deplin înțeles".

"E posibil ca la această optică greșită să fi contribuit și felicitările entuziaste adresate Angelei Merkel de Jean-Claude Juncker și Emmanuel Macron. Deși și unul și altul ar trebui să știe că, potrivit Constituției, duminică germanii n-au reales-o pe Angela Merkel, ci au ales componența viitorului Parlament", explică jurnalistul.

Drept urmare, "pentru a rămâne ceea ce este de 12 ani, adică șefa guvernului federal, Angela Merkel trebuie să pună pe picioare o coaliție în patru, alcătuită din CDU, CSU, FDP și Verzii ecologiști".

Dar potrivit analizei realizată de Deutsche Welle, "nici poporul și nici alegătorii CDU nu se cramponează atât de menținerea Angelei Merkel în funcția de cancelară, după 12 ani de guvernare".

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă