Martina Buttler: Haosul de la Casa Albă amplifică speranțele că președintele SUA va fi demis. Credința falsă într-o lume fără Trump | Comentariu DW

de Deutsche Welle

Martina Buttler: Haosul de la Casa Albă amplifică speranțele că președintele SUA va fi demis. Credința falsă într-o lume fără Trump | Comentariu DW

Jurnalista Martina Buttler scrie, într-un comentariu pentru Deutsche Welle, că haosul tot mai mare de la Casa Albă, amplifică speranțele în afara SUA ca președintele Trump să fie demis, însă această impresie este foarte departe de realitate.

Gata cu visatul cu ochii deschiși! Cine mai crede că împotriva lui Donald Trump va fi demarată procedura de demitere, din cauza actualului scandal sau a comentariilor sale deplasate, acela are nevoie de dușul rece al realității. Iar realitatea este că, în SUA, în calea procedurii de impeachment se află obstacole foarte greu de trecut. Nu degeaba au existat în toată istoria politică americană doar două astfel de tentative de demitere a șefului statului. În ambele cazuri - la președinții Andrew Johnson, respectiv Bill Clinton - nu s-a ajuns la o condamnare, deci șeful Casei Albe nu a fost niciodată demis.

În plus, pentru demararea unei proceduri de demitere, Congresul trebuie să voteze cu majoritate pentru aceasta. Republicanii dețin însă majoritatea în ambele camere legislative și se bucură să se afle în fine în această poziție de forță, inclusiv cu un reprezentant din propriile rânduri la Casa Albă. Ei vor să guverneze, să emită legi, să-și pună amprenta pe dezvoltarea țării. Nimeni nu vrea să riște întregul eșafodaj. Așa că lumea închide ochii și face mai departe, indiferent de derapajele administrației Trump.

Întregul comentariu poate fi citit pe Deutsche Welle.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate