15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMichael Knigge: Scaramucci a fost doar un simptom. Trump este adevărata problemă...

Michael Knigge: Scaramucci a fost doar un simptom. Trump este adevărata problemă | COMENTARIU DW

Haosul din ultimele zile de la Casa Albă a fost fără precedent, chiar și pentru Administrația Donald Trump, comentează corespondentul DW la Washington, Michael Knigge, în contextul demiterii lui Anthony Scaramucci de la conducerea Departamentului de Comunicare.

„Poate că Donald Trump are ca scop secret să bată toate recordurile de la Casa Albă în ceea ce priveşte viteza cu care schimbă personalul. Dacă aşa stau lucrurile, atunci administraţia sa este pe drumul cel bun, după cum îi place preşedintelui să spună, prin demiterea directorului de comunicare Anthony Scaramucci, numit în funcţie abia în urmă cu câteva zile. De fapt, gluma este una tristă iar situaţia gravă, dacă luăm în calcul că, într-un interval foarte scurt, au fost demişi pe rând purtătorul de cuvânt al lui Trump Sean Spicer, şeful său de personal Reince Priebus şi abia numitul director de comunicare Scaramucci. Iar circumstanţele în care aceştia şi-au părăsit funcţiile sunt dramatice până şi pentru un loc atât de plin de intrigi cum este aşa-numitul "West Wing" al Casei Albe, aripa de vest în care activează cei mai apropiaţi colaboratori ai şefului de stat al SUA”, comentează Knigge.

El continuă precizând că, de la  venirea lui Trump la Casa Albă, „intrigile par fără sfârşit în interiorul administraţiei sale.”

„Sediul central al puterii americane pare lipsit de conducere şi haotic, tocmai în aceste vremuri cu intense provocări interne şi externe pentru SUA. În condiţii normale, Casa Albă are sarcina de a stabili agenda politică a guvernului şi relaţiile de lucru între diversele ministere, autorităţi şi Congres. Sub Trump însă, Casa Albă se preocupă mai mult de răzbunări şi trădări.

 A contribuit cu siguranţă la actuala stare a lucrurilor lipsa experienţei politice şi profesionale a multora dintre consilierii cei mai apropiaţi ai lui Trump. Dar nu aceasta este cauza principală pentru care Casa Albă se dovedeşte incapabilă să împingă înainte preşedinţia lui Trump.

Problema principală pentru disfuncţionalitatea Casei Albe, să fim sinceri, este președintele însuşi. Preşedintele Trump şi-a ales singur colaboratorii, uneori împotriva sfatului unor observatori experimentaţi”, mai comentează el.

Citiți textul integral aici.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă