Miodrag Soric: Putin şi revoluţia din octombrie | ANALIZĂ DEUTSCHE WELLE

de Deutsche Welle

Miodrag Soric: Putin şi revoluţia din octombrie | ANALIZĂ DEUTSCHE WELLE

Revoluţia din octombrie nu a avut loc niciodată sub forma care ne-a fost prezentată şi a fost de la început o minciună. Dar şi liderii de azi ai Rusiei se feresc de adevăr şi adaugă minciunilor vechi una nouă.

fericitul Augustin ne învaţă că e mai bine să pierzi fiind de partea adevărului decât să câştigi cu minciuna. Minciuna lui Lenin despre comunism, despre postulata viaţă mai bună a ţăranilor, muncitorilor şi intelectualilor, a câştigat în toamna anului 1917. În cele din urmă, toate acele promisiuni s-au dovedit a fi doar vorbe goale, a scris Miodrag Soric pentru DW. Acesta arată că marxism-leninismul a devenit "opiu pentru popor", a justificat crima, raptul şi nenumărate alte delicte comise în numele unei ideologii. Liderii comunişti au distrus viaţa normală a multor generaţii. Au ucis nenumărate milioane de oameni, au făptuit cea mai mare prigoană împotriva creştinilor din întreaga istorie a omenirii. Aşa-numita revoluţie din octombrie a fost o catastrofă care a marcat întreg secolul al XX-lea.

Legendele istoriografilor bolşevici

Istoriografii bolşevici au avut mult timp la dispoziţie pentru a cosmetiza revoluţia din octombrie, transformând-o într-un eveniment care nu a avut loc niciodată în forma prezentată de ei - anume o ridicare în masă împotriva guvernului provizoriu. În realitate, pe 7 noiembrie 1917, notabilităţile din Sankt Petersburg s-au dus la teatru pentru a-l auzi cântând pe marele Feodor Şaliapin. Alţii stăteau la coadă în faţa magazinelor pentru a cumpăra făină sau zahăr la suprapreţ. Oamenii simpli din Rusia erau preocupaţi în faza finală a Primului Război Mondial de supravieţuire, de pe o zi pe alta. Orice ar fi făcut ruşii în acea zi, în marea lor majoritate erau sătui de război, dezamăgiţi de politică şi nu voiau să audă nimic de bolşevici. În schimb, Troţki şi Lenin voiau să ajungă neapărat la putere, cu orice mijloace. Concomitent, nimeni nu apăra guvernul provizoriu. Era o democraţie lipsită de apărare! Şi, uite aşa, blestemul şi-a urmat cursul.

Comentariul integral poate fi citit aici.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate