Nina Werkhäuser: Politica o fac oamenii de peste 50 de ani | COMENTARIU DW

de Deutsche Welle

Nina Werkhäuser

În multe țări occidentale tinerii nu prea merg la vot, iar această tendință ar putea afecta și desfășurarea alegerilor din Germania, programate la data de 24 septembrie, explică un comentariu publicat de Deutsche Welle.

În Germania, "în vreme ce foarte mulţi germani trecuţi de 50 de ani merg la vot, tinerii absentează". 

"Ar putea fi alegerile din 24 septembrie decise de alegătorii în vârstă? Date fiind tendinţele actuale, răspunsul este negativ, spun unii sociologi", afirmă jurnalista Nina Werkhäuser.

Pentru a se menține în atenția electoratului, "Uniunea Creştin-Democrată a îmbrăcat haine tinereşti. Într-o clădire veche din Berlin, conservatorii germani îşi prezintă programul politic pe un panou digital, de pe care nu lipseşte o inimă roşie, simbol al economiei germane, care pulsează de zor".

Cu toate acestea, partidele politice germane întâmpină dificultăţi majore în relaţia cu electoratul tânăr, căruia nu-i oferă cele mai bune posibilităţi de colaborare. "Nu vreau să lipesc ani de zile afişe electorale înainte de a avea curaj să candidez pentru o anumită funcţie", spune Louisa Hattendorff.

Ea are acum 19 ani și este studentă la Drept, explică articolul realizat de Deutsche Welle.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate