Românii din Marea Britanie muncesc mai mult, dar câștigă mai puțin | ANALIZĂ DW

de Deutsche Welle

Românii din Marea Britanie muncesc mai mult, dar câștigă mai puțin | ANALIZĂ DW

Veniturile medii ale românilor din Marea Britanie sunt mai mici decât cele ale britanicilor, iar majoritatea românilor lucrează în meserii sub calificările lor, relevă un articol publicat de Deutsche Welle.

Datele provin dintr-un raport de la Londra, prezentat de Dana Alexandra Scherle.

Raportul, publicat miercuri, a fost realizat de Oficiul Național de Statistică de la Londra și se referă la fenomenul migrației europene în pragul Brexitului. Raportul acordă o atenție specială grupului UE2, care se referă la România și Bulgaria - țări care au aderat la Uniunea Europeană pe 1 ianuarie 2007. 

Conform datelor din perioada 2014-2016, pe baza cărora a fost întocmit raportul, în jur de 256.800 de români și 71.700 de bulgari trăiesc în Marea Britanie. Numărul lor a crescut în această perioadă. Potrivit rapoartelor de la Londra, românii sunt, din punct de vedere numeric, pe locul doi după polonezi (cu peste 800.000 de rezidenți).

În total, aproximativ 3,4 de milioane de români și-au părăsit țara, relevă datele din UN International Migrant Stock 2015, citate de raportul de la Londra. 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate