Un parlament numit Ruşine | Comentariu DW

de Deutsche Welle

Petre M. Iancu

Președintele PSD și al Camerei Deputaţilor a mers luni în faţa procurorilor DNA și s-a deschis, cu acest prilej, cel de-al treilea dosar de corupţie pe numele lui Liviu Dragnea, arată un comentariu publicat de Deutsche Welle.

Cel mai recent dosar penal deschis pe numele său s-a constituit în urma unei sesizări a Oficiului European Antifraudă, Olaf. 

"Cazul Dragnea e unic. La fel, dosarul parlamentarismului românesc", notează jurnalistul Petre M. Iancu.

"Deşi acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi de abuz în serviciu, Liviu Dragnea, cel anterior condamnat definitiv, ca infractor, încă n-a demisionat din demnitatea sa de Preşedinte al Camerei Deputaţilor", subliniază jurnalistul.

"Ca şi alţi penali din parlamentul României, șeful PSD Dragnea se bucură nu doar de susţinerea guvernului, a aliaţilor din ALDE şi a subalternilor, în parte ei înşişi penali, din parlamentarii partidul său guvernamental. Dragnea beneficiază de o imunitate cu totul specială în analele parlamentarismului din majoritatea covârşitoare a democraţiilor care se respectă. El dispune, în fapt, de o imunitate uimitoare", arată comentariul publicat de Deutsche Welle.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate