Vitalie Călugăreanu, despre vizita de urgență a lui Plahotniuc la Washington: Este o discrepanță majoră între luxul pe care și-l permite PDM și sărăcia moldovenilor | COMENTARIU DW

de Deutsche Welle

Vitalie Călugăreanu, despre vizita de urgență a lui Plahotniuc la Washington: Este o discrepanță majoră între luxul pe care și-l permite PDM și sărăcia moldovenilor | COMENTARIU DW

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a plecat cu un avion privat la Washington, ceea ce reflectă o discrepanță majoră între luxul pe care și-l permite PDM și sărăcia moldovenilor, scrie jurnalistul Deutsche Welle, Vitalie Călugăreanu.

„Aeronava aparține companiei <<Privaje>> din Malta. Serviciul de presă al PDM nu a precizat dacă anume Plahotniuc s-a aflat la bordul acestui avion, ci doar că liderul PDM se află deja în SUA unde va avea întrevederi „la Congres, Departamentul de Stat, Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, etc”. Nu este clar deocamdată nici dacă Plahotniuc a fost invitat la Washington sau vizita sa a fost organizată de compania de lobby <<Podesta Group>> din SUA cu care PDM are încheiat un contract de 600 000 de dolari anual”, scrie jurnalistul.

El continuă citând site-ul newsmaker.md, care precizează că, în 2017, PDM a semnat un contract și cu compania americană „Burson-Marsteller”, specializată pe comunicare şi management de criză. 

„Aceasta are inclusiv un oficiu la Bruxelles. Printre clienţii <<Burson-Marsteller>> se numără guvernele Rusiei şi României, <<Partidul Regiunilor>> din Ucraina, care a fost client al companiei respective în perioada în care era condus de Viktor Ianukovici, precum și dictatorul argentinian Jorge Videla, condamnat pe viaţă pentru crime împotriva umanităţii. Potrivit agenției <<Infotag>> din Republica Moldova, în cele câteva zile cât se va afla în SUA, Plahotniuc va avea un program încărcat. Acesta se va întâlni cu asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink, cu liderii mai multor organizații neguvernamentale și cu un grup de jurnaliști”, mai scrie Vitalie Călugăreanu.

Citiți comentariul integral aici.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate