Vitalie Călugăreanu: Dodon monopolizează scena politică mimând o stare de rivalitate comică | Comentariu DW

de Deutsche Welle

Vitalie Călugăreanu: Dodon monopolizează scena politică mimând o stare de rivalitate comică | Comentariu DW

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a scris, într-un comentariu pentru Deutsche Welle, că în Republica Moldova are loc reîmpărțirea eșichierului politic. Guvernarea controlată de PD și președintele Igor Dodon monopolizează scena politică mimând o stare de rivalitate comică.

Ei mizează pe faptul că cetățenii au uitat cum s-au ajutat reciproc cele două tabere la ultimele alegeri și la votarea sistemului electoral mixt.

Igor Dodon vorbește despre război la fel de ușor cum promitea recuperarea miliardului furat și majorarea pensiilor în campania electorală. El încearcă să coaguleze electoratul pro-rus apelând la instrumente la limita legalității. Dodon a declarat recent pentru „AiF” din Rusia că este convins că moldovenii sunt gată să răstoarne actuala guvernare prin forță dacă el, președintele, le-o va cere.

În mai puțin de un an de mandat, Igor Dodon i-a oferit Parlamentului, controlat de PDM, zeci de ocazii de a-l suspenda, pozând mai degrabă în rol de agent al Rusiei decât de președinte al Moldovei. Majoritatea parlamentară, controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc, lider PDM, s-a limitat însă doar la atenționări de genul: „Degetele arătate de Igor Dodon mai pot fi și rupte, la un moment dat”.

Întreg comentariul poate fi citit AICI.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate