Andreea Pora: Planul lui Dragnea pentru „România mică“ | OPINIE REVISTA 22

de Andreea Pora

Andreea Pora: Planul lui Dragnea pentru „România mică“ | OPINIE REVISTA 22

Dragnea și antecesorii lui au reușit să produca un mutant, o „Românie mică“ după chipul și asemănarea PSD, scrie Andreea Pora, în Revista 22.

”E aproape imposibil să ții ritmul cu ti­că­loșiile, imbecilitățile, grobianismele și gân­găvelile epocii Dragnea, nimeni n-are timp și nervi pentru așa ceva. Oricât de im­plicat ai vrea să fii, oricâtă conștiință civică te-ar mâ­na în luptă, nu poți face fa­ță avalanșei. Te revoltă aproape zilnic ba una, ba alta, te minunezi de can­titatea de mizerie com­bi­nată cu prostie deversată de PSD, te crucești când le auzi obrăzniciile, agra­ma­tismele și țățismele, inte­li­gența și bunul-simț îți sunt torturate sistematic. Totuși, îți lipsește tabloul de ansamblu. Dar, surpriză! în câ­teva cuvinte, inspirate de o credință pro­fundă și o nevoie intimă, tabloul a fost pic­tat chiar de maestrul maeștrilor, Dragnea: „PSD e mai mult decât un partid, e prac­tic România la scară mai mică“. Bine zis! Dragnea are într-un fel strâmb dreptate - a reușit, el și antecesorii lui, să produca un mutant, o „Românie mică“ după chi­pul și asemănarea PSD. Reciproca nu e va­labilă, cum crede el.

Și-au făcut o Ro­mâ­nie pentru uzul lor, mică e drept, de doar 18%, dar care, prin forța (ne)prezenței la vot, domină și vrea să înghită România cealaltă. Da, Dragnea are dreptate și când spune că PSD e mai mult decât un partid. E cu mult mai mult, ba chiar nici nu mai are legătură cu un partid în înțelesul de­mocratic al cuvântului. E de fapt auto­cra­ția lui Dragnea. O adunătură - unii îi spun bandă, alții frăție - de indivizi sub­me­dio­cri, cu o cultură și o educație pentru care termenul precar e un compliment (Călin Matei, deputat PSD de Maramureș: „Până la următoarea vacanță, pune-ți [sic!] mâ­na pe carte, fiți cuminți și nu fumați în budă!“ sau ministrul Educației, d-l Pop, zis „Genunche“, în dis­cur­sul de la deschiderea anu­lui școlar: „copii [sic!] dum­neavoastră“), amo­rali, se­toși de bani, putere și im­punitate, încărcați de ură împotriva celeilalte Ro­mâ­nii, pe care ar vrea s-o dea pe brazdă, s-o înge­nun­che­ze, cu forța dacă trebuie.”

Citește textul complet pe site-ul Revista22.ro

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate