Horațiu Pepine: România are nevoie de continuitate în domeniul Apărării | COMENTARIU DW

de Deutsche Welle

Horațiu Pepine

Poate că România nu se pregătește cu adevărat de război, dar angajamentele sale contează în planul credibilității, subliniază o analiză publicată de Deutsche Welle.

"PSD caută să dea garanții că nu există o criză la Ministerul Apărării Naționale. Este posibil să fie așa, dar atunci există o criză mai largă care se răsfrânge și asupra Apărării și ține de administrarea generală a Bugetului. În orice caz, la Apărare plata salariilor pare să nu fie de fapt cea mai mare problemă, căci așa cum s-a remarcat din analiza datelor, capitolul de înzestrări militare stă cel mai rău. Probabil că cei mai mulți oameni au înțeles că creșterea bugetului militar la 2% din PIB are ca scop achiziția de armament modern și nu alte lucruri cum ar fi pensiile militare și salariile", relevă articolul semnat de Horațiu Pepine.

În opinia acestuia, "chiar dacă pacea va continua să guverneze zona noastră de lume, responsabilitatea care revine ministerului Apărării este foarte mare. În discursul ținut în fața diplomaților reuniți la București, președintele Iohannis avusese o mențiune pozitivă față de ministrul Adrian Țuțuianu, cu care inițiase o colaborare bună, fapt care sporise surpriza la știrea demiterii sale, dar care relevă și atenția specială pe care președintele o acordă noii nominalizări. Propunerea PSD cunoscută la această oră este Mihai Fifor".

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate