7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCine trumpește la servicii? | OPINIE

Cine trumpește la servicii? | OPINIE

Este interesant cum brejnevianismul, ori hrușciovismul (cine nu știe despre ce e vorba să apeleze la bibliotecă, căci pe cale populară, ca să nu zic orală, sunt unii care zic că pe vremea lui Ceao era vot democratic) învie, în mod straniu, în Țara Făgăduinței.

O fi un experiment? În urma ultimelor dezvăluiri despre posibile contacte pe care membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump le-ar fi avut cu agenți ai serviciilor secrete rusești, noul președinte a decis să ia măsuri împotriva serviciilor de informații americane! Pe care le-a acuzat că transmit presei informații confidențiale, după cum susțin postul CNN și publicația The New York Times.

În fruntea acestor operațiuni de curățenie în serviciile secrete liderul de la Casa Albă ar dori să-l pună pe Stephen A. Feinberg, un multimilionar fără tangență cu problemele de securitate națională, dar în care Trump are o încredere totală. O asemenea mișcare ar agrava confruntarea dintre liderul de la Casa Albă și serviciile de informații pe care el le acuză că nu îi sunt loiale și că acționează împotriva lui lăsând să se scurgă în presă informații potențial compromițătoare. Încearcă cineva să distrugă un mit? Mă refer la serviciile secrete americane. Căci așa pare.

Această confruntare între Trump și servicii, observată încă din timpul campaniei electorale, nu a încetat nici după învestirea sa în funcție. Conform The New York Times și CNN, aceste servicii ar fi ajuns chiar să ascundă față de președinte unele informații sensibile! De teamă că el le-ar putea dezvălui mai departe unora care nu trebuie să le afle, fiind avută aici în vedere și suspiciunea privind relațiile cu Rusia pe care le-ar avea unii dintre membrii anturajului său. O eventuală detașare a lui Stephen A. Feinberg într-un post în fruntea serviciilor secrete americane, informație care nu este confirmată oficial, este văzută de cei afectați precum venirea unui cenzor.

Ori Trump habar nu are să fie președinte și se învârte precum coiotul în cușcă, ori cineva îl sfătuiește deloc de bine, ori ambele și atunci…Atunci unde e Țara Făgăduinței?

PS – Cineva îmi spunea azi că un editorial nu înseamnă să îți dai cu părerea. Deci ar fi trebuit aici, mai sus, să îmi fac autobiografia sau să descriu filmele turcești la care se uită mama. Dar stai că îmi dau cu părerea…Voi ce credeți că înseamnă un editorial? Dați-vă cu părerea! Pe șleau, fără trumpisme.

Fata din multinațională
Fata din multinaționalăhttp://fata-din-multinationala
Fata din multinațională este pseudonimul sub care scrie comentarii despre viața obișnuită o fostă jurnalistă care acum a ales altă carieră. Din această poziție vede lumea având o perspectivă total diferită și proaspătă.
Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă