15.3 C
București
sâmbătă, 23 martie 2024
AcasăSpecialAm aflat ce cuprinde mărețul Program de Guvernare: distrugerea României |...

Am aflat ce cuprinde mărețul Program de Guvernare: distrugerea României | Cea mai citită opinie a săptămânii

În campania electorală, PSD-iștii au umblat cu Programul de Guvernare în gură. Orice i-ai fi întrebat, ei ți-o trânteau cu Programul de Guvernare. Ajunseseră să vorbească aproape mistic: „Stați liniștiți, totul e prevăzut în Programul de Guvernare“. Acolo, în mărețul document pe care nu-l citea nimeni, dar pe care-l invocau toți ca pe Sfânta Scriptură, găseai rezolvare la orice problemă, răspuns la orice întrebare, leac la orice boală. Mai că-ți era ciudă că nu i-a venit nimănui mai de mult ideea aceea miraculoasă și totuși atât de simplă: Programul de Guvernare, cu „P“ și „G“, căci programe de guvernare obișnuite, cu „p“ și „g“, au existat dintotdeauna.

Dacă-l abordai pe Liviu Dragnea în legătură cu dosarele sale penale, ridica tacticos sprânceana și vorbea calm pe sub mustață: „Noi nu ne pierdem vremea cu asemenea prostioare, noi lucrăm la Programul de Guvernare“. Și, eventual, adăuga șmecherește: „Vă deranjează că ne preocupă soarta românilor?“. Sau: „Ce e rău că noi vrem ca românii să o ducă mai bine?“.

Românii în sus, românii în jos, Programul de Guvernare peste tot. Dar să vezi drăcie: când PSD s-a văzut cu voturile-n căruță, lucrurile s-au complicat cu Programul de Guvernare. Doar Dragnea îl cunoștea din scoarță-n scoarță, nimeni altcineva nu-i putea desluși tainele în totalitate! Degeaba ai fi încercat să explici, să prezinți, să faci training-uri: niciun alt PSD-ist nu avea acces la întreaga înțelepciune a Programului de Guvernare. Așa cum altădată doar Lenin cunoștea la perfecție broșurica numită „Învățăturile lui Lenin“, așa cum doar Mao putea pătrunde în totalitate „Cărticica lui Mao“, la fel se întâmpla și în mărețele noastre vremuri: doar Dragnea ne putea aduce toate binefacerile Programului de Guvernare.

Șocul a venit însă rapid: când cutiuța ademenitoare a fost deschisă, din ea nu s-au revărsat râuri de lapte și miere, ci a dat buzna, amenințător, balaurul ordonanțelor penale. Mustața lui Dragnea a început să tremure, iar cuvintele magice – „Stați liniștiți, aplicăm Programul de Guvernare“ – n-au mai produs anestezia de odinioară.



În scurt timp, cutiuța magică și-a arătat întreaga hidoșenie. Promisiunile Programului de Guvernare nu diferă cu nimic de himera fericirii comuniste, spre care ne tot îndreptam în zbor, dar de care nu ne apropiam niciodată. De fapt, mărețul Program de Guvernare este o înșelătorie ordinară. El are efectul devastator al fericirii aduse de cooperativizarea agriculturii, în anii ’50. Nu doar că nu face bine, dar face mult rău. În spatele sutei de lei cu care sunt ademeniți bugetarii și pensionarii se află germenii catastrofei. Sunt distruse mecanismele economice, sociale și morale care alcătuiesc structura de rezistență a unei națiuni. Restaurația avansează pe toate fronturile, de la educație la sănătate, de la cultură la fiscalitate. Țara se află sub asaltul termitelor roșii. Știrile apocaliptice se succed cu repeziciune.

Încasările bugetare în ianuarie 2017 sunt dezastruoase în comparație cu cele din ianuarie 2016: minus 5,7%, în condițiile în care cheltuielile au crescut cu 3,5%. Banii proveniți din TVA au scăzut cu 24,5%, cei din impozitul pe profit – cu 35,4%, iar investițiile pu­blice cu 30,3%. Cifre care ar băga spaima în orice finanțist!

Comisia Europeană a transmis Guvernului de la București o scrisoare ultimativă, solicitându-i ca până în aprilie să ia măsuri pentru ca deficitul bugetar să nu depășească 3%. Calculele Comisiei arată că deficitul României va fi de 3,6% în 2017 și de 3,9% în 2018.

Oficialii de la Bruxelles sunt consternați de experimentul populist al guvernării PSD-ALDE. Creșterea deficitului va face imposibilă intrarea României în zona euro. Altă dovadă de irespon­sabilitate: PSD a anunțat triumfal mărirea cu 15% a salariilor universitarilor, dar nu a alocat niciun leu, în acest scop, în bugetul de stat pentru 2017. Dimpotrivă, bugetul a scăzut cu 0,3%. Universitățile au de ales: ori măresc taxele pe care le plătesc studenții, ori taie banii de la cercetare și investiții. Eliminată din rațiuni populiste, taxa de mediu va fi reintrodusă sub altă formă. Taxa radio-TV a fost scoasă, dar povara finanțării TVR și a Radio România s-a mutat în bugetul de stat, de unde au fost alocate peste 200 milioane de euro.

Experimentul populist continuă într-o veselie ce frizează nebunia. Senatul tocmai a votat sporul de stres pentru funcționarii publici: nu 5%, nu 10%, ci 50%! Guvernul emite ordonanțe de urgență care dau mână liberă primăriilor să se împrumute nesăbuit, fără obligația de a justifica în vreun fel cheltuielile făcute. Un dezmăț care va împovăra câteva generații.

La Primăria Capitalei, Gabriela Firea și majoritatea PSD-ALDE înființează 19 noi firme. Practic, se trece la naționalizarea serviciilor din București, cu scopul de a îngroșa clientela politică și de a prădui mai ușor banul public. Așa a început și Chavez, iar Venezuela a ajuns o ruină.

Dacă acesta e mult lăudatul Program de Guvernare, înseamnă că PSD și-a propus distrugerea României. Nici cei mai aprigi inamici ai acestei țări n-ar fi reușit s-o facă mai bine.

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu, mesaj de Ora Pământului

Domeniul energiei are o importanţă strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor, ci şi din punct de vedere al responsabilităţii...

Claudiu Târziu, președintele CNC al AUR: “Partidul unic PSD-PNL instaurează dictatura în România”

Prezent astăzi în municipiul Brașov, președintele Consiliului Național de Conducere al partidului AUR, senatorul Claudiu Târziu a declarat în cadrul unei conferințe de presă...

Maia Sandu, cu gândul la Rusia după atacul terorist: “Suntem alături de cei răniți”

O sală de concerte a fost atacată de teroriști vineri seara, în apropiere de Moscova. Gruparea jihadistă Statul Islmaic este cea care a revendicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă