11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAtenție la Marea Evadare! | OPINIE

Atenție la Marea Evadare! | OPINIE

Continuă operațiunea de salvare a corupților. Se lucrează sub acoperire: au validat Ordonanța 14 în Senat, dar decizională este Camera Deputaților. Dacă ucigașul va decide să lovească de după paravan, atunci nu va trânti Ordonanța 14 nici în Cameră. Locul crimei va fi mutat la Curtea Constituțională.

Jocul de-a „asasinul nevăzut“ presupune un scenariu la fel de pervers: Curtea nu va fi sesizată de PSD, ci de un cetățean al patriei! Sau de mai mulți. Această operațiune a demarat deja: este atacată „la rădăcină“ însăși Ordonanța 14. Fostul deputat Theodor Nicolescu (PNL) și fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei (PSD), au făcut-o deja. Dar arma secretă este o anume Luiza Căzănescu. Judecată pentru abuz în serviciu, aceasta a solicitat instanței ridicarea excepției de neconstituționalitate. Dacă instanța va răspunde pozitiv, se va ajunge la Curtea Constituțională. Adică exact unde voiau scenariștii planului diabolic al majorității PSD-ALDE.

De aici, lucrurile iau viteză. Dacă Ordonanța 14 va fi declarată neconstituțională (și are șanse să fie, pentru că băieții au grijă să lase o codiță), atunci va intra în vigoare Ordonanța 13 (anti-Justiție), care va dezincrimina abuzul în serviciu, va pulveriza mii de dosare, va salva sute de politruci hoțomani, va face imposibilă recuperarea unui prejudiciu total de peste un miliard de euro și va deschide calea unui jaf național.

Soluția salvatoare pentru Justiție ar fi discutarea Ordonanței 13 în Parlament și respingerea ei prin vot, înainte ca Ordonanța 14 să fie declarată neconstituțională.

Semnalele nu sunt însă bune: de câteva zile, Parlamentul refuză constant să pună pe ordinea de zi Ordonanța 13. Majoritatea PSD-ALDE pare hotărâtă să-și salveze penalii, în frunte cu Dragnea.

Reaua-credință a acestei majorități este confirmată de o dezvăluire făcută de agenția News.ro: Luiza Căzănescu, femeia care a atacat în instanță Ordonanța 14, gravitează pe orbita lui Florin Iordache, odiosul ministru al Justiției din zilele puciului anti-Justiție!

Luiza Căzănescu are profilul ideal pentru a executa o operațiune atât de murdară: a fost condamnată în primă instanță la trei ani şi două luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, iar apelul se judecă la Curtea de Apel Ploiești. Acest palmares a ajutat-o să devină favorita lui Iordache la mascarada numită „dezbatere publică“ din 30 ianuarie.

La finalul întâlnirii cu „opinia publică“, Iordache a invitat-o pe Luiza Căzănescu la o discuţie privată, în biroul său, alături de o altă femeie care ceruse graţierea şi amnistia – „mama unui băiat care a furat decât trei maşini“. În acea discuție pare să fi fost făcută înțelegerea care dă contur astăzi planului diabolic.

Teoria relei-credințe este alimentată de încă un amănunt. Dintre zecile de participanți la dezbaterea din 30 ianuarie (unii bine intenționați și foarte bine pregătiți), ministrul „Altă-Întrebare“ a ales să discute în privat doar cu două susținătoare ale măsurilor anti-Justiție (grațierea, amnistia, măcelărirea Codului Penal). Una dintre ele, Luiza Căzănescu, i se adresase lui Iordache cu un discurs halucinant: „Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe în regim de urgenţă şi să daţi pe urmă şi amnistie, să ţineţi cu populaţia! Vă rog să aveţi curajul să luptaţi împotriva Securităţii care a invadat toate organismele statului“.

Alături de alte cinci persoane, acuzate și ele de abuz în serviciu, Luiza Căzănescu (administrator al SC Luisa Casa de Modă SRL) a prejudiciat societatea de asigurări ARDAF București, în anul 2005, cu 1,8 milioane de euro. Deci este persoana cea mai potrivită să-l consilieze cu maximă obiectivitate pe ministrul Justiției!

În paralel cu operațiunea de reînviere a Ordonanței 13 (prin anihilarea Ordonanței 14), PSD și ALDE derulează o imensă campanie de dezinformare prin intermediul televiziunilor mincinoase. Este vehiculată ideea că infracțiunea de abuz în serviciu nu mai există din august 2016, urmare a unei decizii a Curții Constituționale și a „neglijenței“ guvernului tehnocrat (Dacian Cioloș–Raluca Prună). Mai mult, ni se spune să zicem mersi că guvernul PSD-ALDE „a reincriminat abuzul în serviciu“, prin celebra Ordonanță 13!

Tupeul diversioniștilor nu are limite. Doar proștii-proștilor îi pot crede. Căci trebuie să fii surd să nu auzi ce spun oamenii care administrează Justiția (procurorul general, șefa DNA, șeful DIICOT) sau voci autorizate precum judecătorul Cristi Danileț. Și trebuie să fii orb să nu vezi că Nicușor Constantinescu tocmai a fost agățat cu alte trei dosare pentru abuz în serviciu. Sau că vedeta zilei, Luiza Căzănescu, este judecată în continuare pentru abuz în serviciu. Iar după toate astea, chiar să nu vezi că însuși Liviu Dragnea tremură câteva ore la Înalta Curte pentru același abuz în serviciu?!

Aici se află cheia întregii operațiuni: la Liviu Dragnea. Căci el este Începutul și Sfârșitul pentru tribul penal care amenință să distrugă o țară pentru a salva un scalp. Ceva îmi spune însă că, în cele din urmă, scalpul va fi agățat pe pancartele triumfătoare din Piața Victoriei. În caz contrar, cea scalpată va fi însăși România.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă