5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialComplicii calomniatorilor care otrăvesc România: cei 11 din CNA. Concediaţi-i! | OPINIE

Complicii calomniatorilor care otrăvesc România: cei 11 din CNA. Concediaţi-i! | OPINIE

În primăvara anului 1990, înainte de a-i da pe tinerii manifestanţi din Piaţa Universităţii pe mâna minerilor, propaganda lui Iliescu i-a dezumanizat, pentru a justifica astfel actele de violenţă care au urmat.

Cei care protestau nu ar fi fost nişte oameni cu idealuri, dornici să construiască o Românie democratică. Ei au fost descrişi opiniei publice drept nişte „golani”, „drogaţi” sau „legionari”.

Minerii care au venit în Bucureşti credeau că nu au ciomăgit nişte fiinţe ca ei, ci nişte sub-oameni, cu care nu se putea trata altfel.

Istoria se repetă, 27 de ani mai târziu.

La RTV şi Antena 3, miile de tineri care au ieşit în apărarea statului de drept sunt descrişi drept „vânduţi străinilor”, „manipulaţi” de serviciile secrete sau violenţi.

Această situaţie ar justifica o contra-manifestaţie, aşa cum au ameninţat mai mulţi lideri PSD.

Partidul lui Ion Iliescu nu a ieşit din logica mineriadelor, iar recursul la violență împotriva celor care protestează paşnic rămâne o soluţie. Nu am uitat că, în decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu i-a înarmat pe „muncitori” cu bâte şi i-a trimis la Timişoara pentru a acţiona împotriva celor care i se opuneau.

Mentalitatea PSD a rămas cea a partidului unic, care nu suportă să fie contestat, iar propaganda sa este copy-paste după cea a „agit-propului” (agitator-propagandist, în limbajul vremurilor) Andrei Jdanov, din 1946.

În România, în anul de graţie 2017, există însă o instituţie care trebuia să arate că această ţară s-a schimbat.

Propaganda sovietică dusă de televiziunile unor moguli corupţi trebuia să fie oprită și sancţionată de către CNA.

Acolo sunt 11 oameni, plătiţi la nivel de ministru adjunct, care trebuie să-i protejeze pe cetăţenii obişnuiţi, cinstiţi, de linşajul comandat de moguli. Nu îi ştiţi, probabil, pe nici unul dintre ei, fiindcă adevărata lor misiune este să nu facă nimic, să nu deranjeze.

Bugetul instituţiei este de 2,15 milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro sunt doar salariile. 1,5 milioane de euro pentru nimic!

Cei 11 membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului sunt complici, prin tăcere, cu autorii linşajelor de la RTV şi Antena 3. Şefa parchetului anti-corupţie, Codruţa Kovesi, a făcut recent 12 sesizări în legătură cu minciunile fugarului Ghiţă. Nici una din ele nu a ajuns în dezbaterea CNA.

De fiecare dată când sunt chestiuni sensibile, membrii instituţiei fac tot posibilul să amâne o decizie.

Sesizări din ianuarie 2016 au primit un răspuns în iulie. În loc să aplice sancţiunile gradual – cine încalcă repetat, cu vădită rea-intenţie, legislaţia, rămâne fără licenţă – CNA recurge la nişte amenzi ridicole. Oamenii trimişi de PNL în consiliu sunt aliaţi cu pesediştii. Doamna nominalizată în CNA de către preşedintele Iohannis, Dorina Rusu, a reacţionat cu mare întârziere şi fără nici o convingere. Parlamentarii din comisiile de cultură par să fi uitat că în fruntea CNA se află o persoană, Laura Georgescu, trimisă în judecată de DNA.  

PNL a negociat cu PSD ca fostul ministru al Culturii în guvernarea Ponta-USL, Gigel Ştirbu, să fie preşedintele comisiei de cultură. Domnul Ştirbu, în loc să convoace imediat conducerea CNA – Parlamentul este în sesiune extraordinară – tace prudent, dovedindu-şi fidelitatea faţă de PSD.

Sunt câteva semne bune dinspre Raluca Turcan şi aştept ca PNL să declanşeze procedura de revocare a CNA, aşa cum a declanşat-o şi împotriva avocatului mafioţilor, numitul Victor Ciorbea. Dacă PNL nu are această forţa, aştept de la preşedintele Klaus Iohannis să iasă în apărarea zecilor de mii de români care au fost batjocoriţi de slugile mogulilor.

Doamna care reprezintă Administraţia Prezidenţială trebuie invitată să demisioneze, iar în locul ei trebuie numit un om care să se bată. Să se bată nu pentru el, ci pentru miile de români insultaţi de lacheii mogulilor: Gâdea, Ciutacu, Ciuvică sau Badea.

Eu m-am obişnuit însă ca instituţiile statului să-i ignore pe cetăţeni, care sunt buni doar să fie jumuliţi de ANAF. De aceea, românii trebuie să-şi ia soarta în mâini:

1. Cei care au pregătire juridică sau pot angaja un avocat trebuie să-i dea în judecată pe calomniatori. Vă asigur că şi magistraţii s-au săturat…

2. Reţelele care difuzează mizeriile plătite de moguli trebuie bombardate cu mesaje în care să se ceară ca Antena 3 şi RTV să fie scoase din grilă.

3. Companiile care îşi fac reclamă la aceste posturi trebuie boicotate, dacă nu opresc finanţarea.

De prea mulţi ani, aceste posturi toxice otrăvesc societatea românească, o divizeză, o instigă la brutalitate şi o menţin în incultură.

E vremea să le oprim.

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă