19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGuvernul conga de la balamuc | OPINIE

Guvernul conga de la balamuc | OPINIE

Știrea săptămânii a fost că 120 de țigani de-ai noștri, valahi, au petrecut pe cinste la un restaurant spaniol, apoi, ca să nu plătească, au dispărut pe ritm de conga, înainte de desert. Am fost dezamăgit: mi i-aș fi închipuit pe bravii noștri compatrioți ușchind-o pe dansul pinguinului.

Imaginea hoțomanilor care ne-au făcut de poveste în țara lui Don Quijote seamănă perfect cu cea a actualei guvernări. Pe alde Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, Iordache, Sevil, Olguța mi-i imaginez părăsind palatele la fel ca rumânașii noștri hispanici, pe ritm de conga sau pe dansul pinguinului, după o seară de manele.

Avem o guvernare profund manelistă, care ne îndeasă bancnote în brăcinari, în decolteu și chiar în chiloți, sperând că nu vom observa că sunt bani furați.

Toată această chermeză penală are loc într-o casă de nebuni. Pe fundalul manelelor zgomotoase se fac declarații de oameni care și-au pierdut mințile. Se poate face chiar un Top 10 al ultimei săptămâni.

1. Lia Olguța Vasilescu (ministrul Muncii): „Până la pragul de 4.000 de lei, salariile se dublează; după 4.000 de lei este o creștere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 de lei sunt creșteri, dar nu foarte mari“. A doua zi au venit retractările, dar era prea târziu. Declarația de balamuc năucise națiunea.

2. Parlamentul, condus de penalii Tăriceanu și Dragnea, a hotărât: președintele României e neica-n drum, iar Parlamentul e minunat și trebuie slăvit! Senatorii și deputații cred că-și pot vota ceea ce le lipsește: prestigiul, onoarea, credibilitatea. „Parlamentul își reafirmă supremația politică față de toate celelalte instituții publice. (…) Recenta decizie a CCR trebuie să pună capăt odată pentru totdeauna acțiunilor concertate de subminare a rolului și prestigiului Parlamentului.“ Dementa declarație politică a fost votată de PSD, ALDE, UDMR și Minorități.

3. V.V. Ponta: „Ce face domnul Grindeanu… înţeleg că susţine Europa Unită, care nu mai există“. I-o fi spus Erdogan că nu mai există Europa Unită? Sau a auzit la Vocea Rusiei?

4. Șerban Nicolae, avortonul politic al lui Ion Iliescu, vrea să grațieze fapte de corupție precum luarea și darea de mită, traficul de influență, abuzul în serviciu, favorizarea făptuitorului, spălarea de bani. Senatorul corupților apelează la argumente ticăloase: „Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară“. Cei care-i critică aberațiile devin, în viziunea lui Nicolae, „excesiv de proști și de ticăloși“.

5. Același Șerban Nicolae vrea să impună, prin lege, Luna infracțiunilor nepedepsite. Un amendament al senatorului PSD precizează că „dispozițiile prezentei legi se aplică faptelor săvârșite până la intrarea acesteia în vigoare“, iar legea intră în vigoare „la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial“. Altfel spus, infractorii ar primi răgaz o lună să ia șpagă, să facă trafic de influență sau abuz în serviciu, după publicarea Legii grațierii în Monitorul Oficial. Ar fi o lună cumplită, fără precedent în istoria României: luna în care camarila politică poate jefui România având garanția că toate faptele îi sunt deja grațiate!

6. C. A. C. P. Tăriceanu: „Atâta vreme cât vom rămâne cantonați în lupta împotriva corupției, în această vânătoare de vrăjitoare, România nu se poate dezvolta economic“. Altfel spus: ’r-ați ai dracu’ cu anticorupția voastră! Să vă dea DNA-u’ de mâncare dacă ne vreți la pușcărie! Chiar nu mai poate omu’ să fure din cauza voastră?! Talibanilor!

7. V.V. Ponta zice ca protestatarii anti-corupție și pro-justiție sunt „cămășile brune ale lui Mussolini“ și „tinerii SS“, iar obiectivul lor este „impunerea dictaturii fasciste“. Alo, Spitalul 9?!

8. C. A. C. P. Tăriceanu îl aruncă în luptă și pe fiul său, elev de liceu. Ăl Bătrân povestește că duminică, după marșul pro-justiție din București, în care peste 10.000 de oameni s-au solidarizat cu DNA, Juniorul i-ar fi spus: „Tata, este normal ca oamenii aceia, care vorbesc despre spirit civic, să susțină o instituție represivă?“. Dilema e: Tăriceanu minte sau și-a manipulat fiul?

9. Emil Constantinescu primește o dublă sinecură: bani publici de la Senat, pentru a salva istoria Levantului, dar și de la Guvern, pentru a salva pacea globală.

10. Dana Grecu (Ministerul Propagandei): „Îl felicit pe Șerban Nicolae pentru amendamentele pe care le-a depus… pentru curajul lui de a depune amendamente…“. Curajul de a lupta pentru grațierea corupților.

Epilog. Chelnerul: „Cash sau card?“ „Conga!“

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă